Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

"Αγγίζοντας" τα Ιμαλάια

Με στόχο να κατακτήσουν την υψηλότερη οροσειρά της Γης, επτά ορειβάτες από τη Θεσσαλία, «οπλισμένοι» με θάρρος και αποφασιστικότητα ξεκινούν σε περίπου είκοσι μέρες για τα Ιμαλάια! Η νέα ελληνική ορειβατική αποστολή αποτελείται από δύο γυναίκες και πέντε άνδρες, μεταξύ των οποίων ο διεθνούς φήμης ορειβάτης Νίκος Μαγγίτσης που έχει ήδη ανέβει στο Εβερεστ και έχει πατήσει στο Κιλιμάντζαρο και τις υπόλοιπες πέντε υψηλότερες κορυφές του κόσμου!

Μιλώντας στην «Espresso» ο κ. Μαγγίτσης ανέφερε ότι η συγκεκριμένη αποστολή, της οποίας ο ίδιος θα είναι επικεφαλής, θα ξεκινήσει από το Πήλιο την Πέμπτη 25 Μαρτίου και την επομένη θα «πετάξει» από την Αθήνα για την πρωτεύουσα του Νεπάλ, το Κατμαντού: «Σκοπός μας είναι να αναρριχηθούμε στην κορυφή Αϊλαντ Πικ, στα 6.189 μέτρα υψόμετρο. Βάσει προγραμματισμού, η ανάβαση θα διαρκέσει δεκαέξι μέρες, ωστόσο το βουνό κρύβει πολλές εκπλήξεις και μπορεί να σου ανατρέψει τα σχέδια». Ο ίδιος τόνισε ότι όλοι οι ορειβάτες είναι νεαροί σε ηλικία, ωστόσο έχουν εμπειρία και αυτό είναι που μετράει.

Αναλυτικότερα, όταν η ομάδα φτάσει στο Κατμαντού, θα παραμείνει μία μέρα για τυπικές γραφειοκρατικές διαδικασίες για τις σχετικές άδειες ανάβασης. Κατόπιν, τα μέλη της ομάδας θα πετάξουν βορειοανατολικά, στο μικρό χωριό Λούκλα και σε υψόμετρο 2.780 μέτρων. Από εκεί θα ακολουθήσει πεζοπορική πρόσβαση διάρκειας έξι ημερών μέχρι την κατασκήνωση βάσης του βουνού που θα στηθεί στα 5.200 μέτρα υψόμετρο. Το τελικό στάδιο ανάβασης περιλαμβάνει την ανάβαση στην υψηλή κατασκήνωση και στα 5.600 μέτρα και από εκεί στην κορυφή και τα 6.189 μέτρα υψόμετρο.

Την αποστολή αποτελούν ο 20χρονος Γιώργος Ράιος, μέλος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου (ΕΟΣ) Βόλου που έχει λάβει μέρος σε τρεις διεθνείς ορειβατικές αποστολές, η 22χρονη Ολια Κοντογιάννη, επίσης μέλος του ΕΟΣ με τέσσερις διεθνείς ορειβατικές αποστολές στο ενεργητικό της, ο 45χρονος Λάμπρος Τσιμπίδας του Ομίλου Νίκαιας Λάρισας με πέντε διεθνείς ορειβατικές αποστολές, η 30χρονη Σόνια, μέλος του ΕΟΣ Βόλου με αναβάσεις σε Αλπεις, Μαροκινό Ατλαντα και Κιλιμάντζαρο, ο 36χρονος Κώστας Τσαντός του ομίλου «ΑΘΛΟΣ» Αγριάς με αποστολές στο Τουμπκάλ και στον Μαροκινό Ατλαντα και ο 37χρονος Λεωνίδας Πετρίδης που στο χώρο του βουνού είναι σχετικά νεόφερτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: