Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 21 Μαΐου 2010


Με ελάχιστα τραύματα στο πρόσωπο, στον κορμό και στα πόδια και νωπές ακόμη τις χαρακιές που άφησε πάνωτους το άροτρο του γεωργού στο χωράφι του οποίου κείτονταν επί αιώνες, οι δίδυμοι κούροι που γλίτωσαν από τα χέρια των αρχαιοκαπήλων παρουσιάστηκαν χθες επίσημα ύστερα από 2.550 χρόνια. 
Στο παρά πέντε και προτού πάρουν παρανόμως φύλλο πορείας για το εξωτερικό, γεμίζοντας τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αρχαιοκαπήλων με 10 εκατ. ευρώ, τα δύο σπάνια αριστουργήματα αρχαϊκής γλυπτικής βρίσκονται ασφαλή στα εργαστήρια συντήρησης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες του υπουργείου Πολιτισμού με το Τμήμα Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας και τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής.

«Η αρχαιοκαπηλία είναι ένα έγκλημα που δεν περνάει στη χώρα μας και αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος στη χθεσινή επίσημη παρουσίαση των κούρων.
ΠΩΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΚΑΠΗΛΟΥΣ - ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: