Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 21 Ιουνίου 2010

Κατάσχεση λαθραίων τσιγάρων σε αποθήκη στο Σχηματάρι

Αστυνομικοί της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κατέσχεσαν 1.106.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων ύστερα από επιχείρηση σε αποθήκη στο Σχηματάρι, στο 58ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας.

Οι αστυνομικοί είχαν πληροφορίες για διεθνές κύκλωμα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων. Έπειτα από έρευνες εντόπισαν την αποθήκη με τα λαθραία τσιγάρα και ανακάλυψαν ότι συσκευάζονταν σε πλαστικά δοχεία από ελιές ώστε να μεταφέρονται στο εξωτερικό χωρίς να γίνονται αντιληπτά.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν επτά άτομα την ώρα που ξεφόρτωναν νταλίκα ενώ σε έρευνα που έγινε στην αποθήκη σε τέσσερα Ι.Χ αυτοκίνητα, δυο φορτηγά καθώς και στα σπίτια των συλληφθέντων, κατασχέθηκαν επιπλέον 125 πλαστικά δοχεία με ετικέτες που έγραφαν ότι ήταν ελιές από την Καλαμάτα, 165  πλαστικά δοχεία με ελιές, μεγάλος αριθμός ίδιων δοχείων και με τις ίδιες ετικέτες τα οποία ήταν γεμάτα με πακέτα τσιγάρων, 46.940 ευρώ, ένα ανυψωτικό μηχάνημα και υλικά συσκευασίας τσιγάρων.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από τη δράση των λαθρεμπόρων το ελληνικό Δημόσιο στερείται έσοδα από αναλογούντες δασμούς και φόρους που ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: