Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

"Εδώ μέσα βλέπω μόνο θάνατο"

"Πώς μπορώ να ζήσω εδώ; Αυτό το μέρος είναι για τα ζώα. Κοιτάζω τα πρόσωπα όλων εδώ μέσα και βλέπω μόνο θάνατο". Πριν μιλήσει, είχε βιώσει ένα μακρύ και δύσκολο ταξίδι για να φτάσει στη γη της Επαγγελίας, όπως ονειρευόταν, την Ευρώπη. Μόλις έφθασε, συνελήφθη και κρατήθηκε υπό ταπεινωτικές συνθήκες. Αγχος και φόβος. Βία στη βία. Κι έπειτα ήρθαν οι απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης στα Κέντρα Κράτησης Μεταναστών της Ελλάδας. Ματαίωση του ονείρου.

Ο πρωταγωνιστής αυτής της δραματικής διαδρομής είναι ένας από τους εκατοντάδες πρόσφυγες στους οποίους παρείχαν ψυχολογική υποστήριξη κατά τη διάρκεια των 2009 και 2010 οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα στα Κέντρα Κράτησης στην Παγανή Λέσβου, στο Φυλάκιο Εβρου και στη Βέννα Ροδόπης. Την εικόνα που συνάντησαν συνόψισαν σε έκθεση που παρουσίασαν  μαζί με ζωντανές μαρτυρίες μεταναστών: Ακατάλληλα κτίρια, συνωστισμός, απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής, απαγόρευση προαυλισμού, έλλειψη διερμηνέων, περιορισμένη πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: