Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2010

Τεστ DΝΑ εντοπίζει τις οικογενειακές ρίζες

Oι μακρινοί μας συγγενείς μπορεί να είναι μόλις ένα τεστ DΝΑ μακριά, υποστηρίζουν τώρα οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου στη Σκωτία. Ανακάλυψαν ότι μέσω της ανάλυσης του γενετικού υλικού μπορεί κάποιος να εντοπίσει τις οικογενειακές του ρίζες σε ακτίνα ως και οκτώ χιλιόμετρα από το πατρικό του.

Στη μελέτη οι ειδικοί ανέλυσαν το γενετικό υλικό εθελοντών από τα νησιά της Σκωτίας, τις πεδιάδες των ιταλικών Αλπεων και τα χωριά της Κροατίας, των οποίων και οι δύο παππούδες και γιαγιάδες κατάγονταν από το ίδιο χωριό. Από τα αποτελέσματα φάνηκε ότι οι γενετικές διαφορές ήταν ικανές να καθορίσουν ποιοι από τους εθελοντές ζούσαν σε χωριά με απόσταση οκτώ χιλιομέτρων μεταξύ τους. Οι ερευνητές κατάφεραν μάλιστα να εντοπίσουν το σωστό χωριό καταγωγής για το 100% των ιταλών εθελοντών, για το 96% των σκωτσέζων και για το 89% των κροατών εθελοντών.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματά τους, τη σχέση αυτή θα μπορούσε ενδεχομένως να εξηγήσει το γεγονός ότι κατά το παρελθόν οι κάτοικοι χωριών και κοινοτήτων παντρεύονταν μεταξύ τους, δημιουργώντας έτσι το προσωπικό τους γενετικό «αποτύπωμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: