Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Καταδίκη για παρενόχληση αεροπλάνων με «λέιζερ»

Air France 747-400 F-GITFImage by caribb via FlickrΕικοσάχρονος καταδικάστηκε, σήμερα, σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή, από δικαστήριο της Γαλλίας, επειδή διασκέδαζε ρίχνοντας ακτίνες λέϊζερ στους πιλότους τριών αεροσκαφών σε φάση προσγείωσης στο αεροδρόμιο Ορλί νοτίως της γαλλικής πρωτεύουσας.

Στη δίκη, που έγινε στο προάστιο Κρετέϊγ νοτιο-ανατολικά του Παρισιού, Πολιτική Αγωγή ήταν οι αεροπορικές εταιρείες "Air France" και "Easy Jet", οι συνήγοροι των οποίων τόνισαν στο δικαστήριο ότι "παρόμοιες πρακτικές καθιστούν πολύ επικίνδυνες τις αερομεταφορές".

"Η προσγείωση είναι κρίσιμη διαδικασία, έγιναν καταστροφές για λιγότερο από την εκπομπή ακτίνων λέϊζερ προς το πιλοτήριο".

"Γνώριζα ότι στέλνοντας λέϊζερ στο πιλοτήριο έθετα σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές", παραδέχτηκε στην απολογία του ο 20χρονος, η συνήγορος τους οποίου, για να ελαφρύνει την ποινή του, μίλησε για "ηλιθιότητα" και ότι "η πρακτική αυτή δεν είχε δόλο".

Πάνω από είκοσι πιλότοι της "Air France" έχουν καταγγείλει παρενοχλήσεις, στο Ορλί, στην Τουλούζη και στη Μασσαλία καθώς το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις "μόδας" στη Γαλλία.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: