Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Λαθραίο ένα στα δέκα τσιγάρα στην Ελλάδα

Σε πέντε εκατοµµύρια ευρώ υπολόγισε το ΣΔΟΕ τους διαφυγόντες δασµούς από τα τσιγάρα που εντοπίστηκαν στο «εργοστάσιο» στο Μενίδι. Αλλο µισό εκατοµµύριο είναι οι διαφυγόντες δασµοί από το φορτίο των 3 εκατοµµυρίων τσιγάρων που εντοπίστηκε πριν από δύο µέρες από λιµενικούς στο λιµάνι της Πάτρας. Για το 2010 το εκτιµώµενο ποσό από τους δασµούς που χάνονται αναµένεται να ξεπεράσει τα 20 εκατ. ευρώ, σηµειώνοντας αύξηση 70% σε σύγκριση µε το 2009. «Τους πρώτους 9 µήνες του 2010 εντοπίσαµε στην Ελλάδα όσα λαθραία τσιγάρα είχαν βρεθεί την τριετία 2007-09», επισηµαίνει στέλεχος της διεύθυνσης Ασφαλείας του Λιµενικού.
Η Ελλάδα σταδιακά, όπως εκτιµούν οι διωκτικές αρχές, από χώρα transit µεγάλων φορτίων λαθραίων τσιγάρων µετατρέπεται και σε χώρα παραγωγής τους. Τα τσιγάρα που βρέθηκαν στο «εργοστάσιο» του Μενιδίου προορίζονταν για τις αγορές της Αγγλίας και της Γερµανίας. «Οι συσκευασίες που βρέθηκαν έχουν τα προειδοποιητικά µηνύµατα για την υγεία σε αγγλικά και γερµανικά. Εκεί το κάθε πακέτο λαθραίου Μarlboro πωλείται προς 7 ευρώ. Τα κέρδη των λαθρεµπόρων µόνο µε τις παρτίδες που κατασχέσαµε θα ξεπερνούσαν τα 350 εκατοµµύρια ευρώ», λέει στα «ΝΕΑ» στέλεχος του ΣΔΟΕ. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: