Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Φόβοι για εμφύλιο στην Αίγυπτο

01_29_2011_Egypt_Protest_010Image by messay.com via FlickrΦόβους ότι θα εκδηλωθεί εμφύλιος πόλεμος στην Αίγυπτο  εκφράζουν ξένοι παρατηρητές που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις στην αραβική χώρα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ακούστηκαν πυροβολισμοί στην Αλεξάνδρεια ενώ στο Κάϊρο, αμεσως μετά το διάγγελμα του Μουμπάρακ έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους και διαδηλωτές που στηρίζουν το καθεστώς.

Η κατάσταση παίρνει απρόβλεπτες διαστάσεις αφού ο πρόεδρος της Αιγύπτου αρνείται να παραιτηθεί, παρά τις συστάσεις και των αμερικανών.

Παράλληλα  συνεδριάζει , τις πρώτες ώρες Ελλάδας, το Συμβούλιο Ασφαλείαςτου ΟΗΕ ενώ αντίστοιχη συνεδρίαση γίνεται στον Λευκό Οίκο  υπό την προεδρία του Ομπάμα. Ιδιαίτερα ανήσυχο παρακολουθεί τις εξελίξεις και το Ισραήλ.

Οι ταραχές περιορίζονται στο Κάϊρο, στην Αλεξάνδρεια και άλες δύο - τρεις μεγάλες πόλεις ενώ στην περιφέρεια δεν έχουν αναφερθεί γεγονότα.

Χαρακτηριστικό είναι ότι 40,000 τουρίστες  από την Ρωσία που βρίσκονται σε τουριστικά θέρετρα του Νείλου αρνήθηκαν να επιστρέψουν πριν τελειώσουν  τις διακοπές τους και διαμηνύουν ότι στις περιοχές αυτές δνε συμβαίνει κάτι.

Από την άλλη οι πρωτοφανείς σε όγκο διαδηλώσεις που μεταδίδονται σε όλο τον κόσμο προσελκύσουν αιγύπτιους από το εξωτερικό που σπεύδουν να γυριίσουν στη χώρα τους και να αγωνιστούν εναντίον του Μουμπάρακ.

Πλούσιοι αιγύπτιοι μαζί με τις οικογένειές τους εγκαταλείπουν την χώρα, ενώ έχουν κλείσει οι τράπεζες αλλά και μεγάλες βιομηχανίες με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα τροφοδοσίας ιδάιτερα στις μεγάλες πόλεις.




Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: