Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ξηλώθηκε σπείρα εκβιαστών και τοκογλύφων με 22 μέλη !

- "Πουλουσε"  προστασία σε 24 κέντρα
- Δάνεισε, τοκογλυφικά, δεκάδες επιχειρηματίες
- Έδωσε 514.000 ευρώ στον ΗΡΑΚΛΗ !

Ένας 34χρονος ήταν ο εγκέφαλος της σπείρας των εκβιαστών που εξάρθρωσε η αστυνομία. Η σπείρα , πουλούσε προστασία σε 24 νυχτερινά κέντρα και στην συνέχεια δάνειζε τα χρήματα σε επιχειρηματίες με επιτόκιο 10%. Ερευνάται η εμπλοκή δύο αστυνομικών.

Ο εγκέφαλος της σπείρας είχε δώσει μισό εκατομμύριο ευρώ  στην ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ της Θεσσαλονίκης και πήρε σε αντάλλαγμα τα τηλεοπτικά δικαώματα. Τα μέλη της σπείρας ήταν αδίστακτα και δεν δίστασαν να απαγάγουν επιχειρηματία και να τον τραυματίσουν επειδή δεν είχε χρήματα για να τους δώσει. Αναλυτικά όλες οι λεπτομέρειες


Σύμφωνα με την αστυνομία στο κύκλωμα συμμετείχαν 22 άτομα. Συνελήφθησαν 9 ενώ για τους άλλους 13 σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για τοκογλυφία, για παροχή προστασίας και για κατοχή όπλων και ναρκωτικών.

Εγκέφαλος της σπείρας φέρεται 34χρονος που συνελήφθη μαζί με την σύζυγό του στην Αθήνα όπου είχε πάει για να ξεφύγει. Όπως προέκυψε η σπείρα στην οποία συμμετείχαν και ένας δικηγόρος αλλά και ένας έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας πουλούσε προστασία σε 20 νυχτερινά μαγαζιά της Θεσσαλονίκης και σε άλλα 4 της Αθήνας. Στην συνέχεια δάνειζε χρήματα σε επιχειρηματίες που είχαν ανάγκη με επιτόκιο 10%.
ΠΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: