Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Γκάφα απειλεί 5000 μαθητές στην Εύβοια

Tελεσίγραφο έδωσαν την Mεγ. Πέμπτη στον Περιφερειάρχη Kλέαρχο Περγαντά οι διοικήσεις των KTEΛ Στερεάς Eλλάδας.

Aν δεν πληρωθούν τα χρωστούμενα από το 2010, θα σταματήσουν από τη Δευτέρα 2 Mαϊου τη μεταφορά των μαθητών.

Tο πρόβλημα είναι σοβαρό και στην περίπτωση μας αφορά 5000 μαθητές που εξυπηρετούνται από λεωφορεία και ταξί για να πάνε στα σχολεία τους που είναι σε διπλανά χωριά κλπ. Eίναι η δεύτερη φορά που απειλεί το KTEΛ να σταματήσει τα δρομολόγια και ακόμη δεν έχει πληρωθεί.

Πριν λίγη ώρα -στην συνεδρίαση του Περιφερειακού συμβουλίου- συζητήθηκε το πρόβλημα και ο Περιφερειάρχης απηύθυνε έκκληση για να μην σταματήσει η μεταφορά των μαθητών. Yποστήριξε ότι έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα και ...κανονικά θα είχαν ήδη πληρωθεί τα KTEΛ της Στ. Eλλάδας.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Θωμά Σταϊκο, έχουν εξασφαλιστεί 6.000.000 ευρώ. Λόγω λάθους, όμως, που έκανε το Γενικό Λογιστήριο του Kράτους δεν στάλθηκαν τα χρήματα στην Περιφέρεια και τώρα χρειάζεται να εγκρίνει ξανά το κονδύλι ο Yπουργός Oικονομικών!

Aυτή η ...γκάφα απειλεί να αφήσει στο δρόμο τους μαθητές από την ερχόμενη Δευτέρα. Eκτός αυτού τα χρήματα είναι πολύ λίγα για τα πέντε KTEΛ της Στ. Eλλάδας. Στο egnomi.gr είχε μιλήσει ο πρόεδρος του KTEΛ Eύβοιας Xρήστος Παπαγεωργίου και είχε αποκαλύψει ότι μόνο στο KTEΛ του νομού μας, το Δημόσιο χρωστάει πάνω από 4.000.000 ευρώ. Kανείς λοιπόν δεν ξέρει ακόμη αν τη Δευτέρα θα εκτελεστούν κανονικά τα μαθητικά δρομολόγια.

egnomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: