Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Αυλαία για την πανκ τραγουδίστρια Πόλι Στιρέν (ΒΙΝΤΕΟ)

Poly StyreneImage by daveknapik via FlickrΗ Πόλι Στιρέν, τραγουδίστρια της θρυλικής πανκ μπάντας «X - Ray Spex», πέθανε σε ηλικία 53 ετών, στο Λονδίνο. H Μαριάν Ελιοτ - Σαΐντ, όπως ήταν το πραγματικό της όνομα, έπασχε από καρκίνο της σπονδυλικής στήλης και του μαστού.
Η Πόλι Στιρέν ήταν από τα πρώτα γυναικεία πανκ είδωλα. Το αντισυμβατικό, ιδιαίτερο στιλ της θεωρείται ότι επηρέασε ιδιαίτερα τις επόμενες γενιές.
Η ανακοίνωση του θανάτου της τραγουδίστριας ήρθε από το λογαριασμό της στο Twitter, το οποίο έγραφε: «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πλέον ότι η πανέμορφη Poly Styrene, η οποία ήταν ένας πραγματικός μαχητής, έχασε τη μάχη».
Η Πόλι Στιρέν έφτιαξε το συγκρότημά της, αφότου είδε τους «Sex Pistols» να παίζουν επί σκηνής στα 18α γενέθλιά της. Εγινε σύντομα γνωστή για τα περίεργα φωνητικά της αλλά και την αντικαταναλωτική της δράση.
Με τους «X-Ray Spex» κυκλοφόρησε από το 1976 έως το 1979 πέντε σινγκλ -ανάμεσά τους και το «Oh Bondage, Up Yours!»-, καθώς κι ένα από τα πιο εμβληματικά πανκ άλμπουμ, το «Germ Free Adolescents», πριν διαλυθούν.
Τα επόμενα χρόνια, η Πόλι Στιρέν κυκλοφόρησε αρκετά σόλο άλμπουμ αλλά και εμφανίστηκε αρκετές φορές σε reunion συναυλίες με τους «X-Ray Spex». To τελευταίο της άλμπουμ κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάρτιο και είχε τίτλο «Generation Indigo».
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: