Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Πάγκαλος κατά blogs και ΜΜΕ

γράφει ο Τυπικός / ΠΟΝΤΙΚΙ
Δείχνοντας οτι... κατέχει τα μυστικά της μπλογκόσφαιρας και κάνοντας λόγο ακόμη και για... chain mails ειδήσεις, επίθεση εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μέσα από τις σελίδες της «Καθημερινής» στον τροπο με τον οποίο λειτουργούν τα blogs αλλά και τα ΜΜΕ στην Ελλάδα.
Με το άρθρο του «Η ενημέρωση και οι εφημερίδες στην εποχή των blogs» στρέφεται κατα της ανωνυμίας των blogs σημειωνοντας οτι «το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο δεν υποχρεώνει ούτε καν την αναγραφή του ονόματος του διαχειριστή ενός blog. Αν κάποιος κερδίζει τελικά από την ανωνυμία είναι οι εκβιαστές, όχι οι πολίτες.
Τα ανώνυμα blogs δεν είναι «δημοσιογραφία των πολιτών», αλλά «δημοσιογραφία των εκβιαστών» Ταυτόχρονα κατηγορεί τον παραδοσιακό Τύπο ότι κάνει... πλάτες στα blogs αφού «οι εφημερίδες δίνουν εκ των υστέρων στα ανώνυμα blogs αυτό ακριβώς που τους λείπει για να κυριαρχήσουν και να επιβάλλουν τις αντιλήψεις τους. Εγκυρότητα και αξιοπιστία. Αυτοεξευτελιζόμενος ο Τύπος με τέτοιο τρόπο, αυτοκτονεί».
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μάλιστα στο άρθρο του σημειώνει ότι «η πλήρης ανομία στον χώρο της ενημέρωσης, συμβατικής και ηλεκτρονικής, έχει μετατρέψει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε ένα «πλυντήριο» για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος που μόνο με το ποδόσφαιρο μπορεί να συγκριθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: