Image by Kim Bach via FlickrΑποκαλυπτικό είναι σημερινό δημοσίευμα της Real News για το "φαγοπότι" των Ολυμπιακών Έργων, αφού η κατά κεφαλήν δαπάνη για την προετοιμασία και τη διοργάνωση έφτασε τα 843,604 ευρώ ανά Έλληνα φορολογούμενο!Η αντίστοιχη κατά κεφαλήν δαπάνη για το Σίδνεϋ ήταν μόλις 75 ευρώ, γεγονός που καταδεικνύει περίτρανα τη σπατάλη στην οποία περιήλθε η χώρα εκείνη την περίοδο.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι υπάρχει πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, το οποίο καταλογίζει ευθύνες για παρατυπίες και υπερκοστολογήσεις, αλλά η υόθεση δεν έχει ακόμη εκδικαστεί, λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών.
Η υπερκοστολόγηση μόνο για το σύμπλεγμα του Ολυμπιακού Σταδίου έφτασε το 2.074% (!) σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, ενώ ενδεικτικό είναι ότι η συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα ανήλθε μόλις στο 16%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου