Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Δήμαρχος Νέας Υόρκης:"Αν δε θέλεις να περπατάς έχοντας τα χέρια στις χειροπέδες τότε να μην παραβιάζεις το νόμο"

Ο Δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ κάλυψε πλήρως τις αστυνομικές αρχές της πόλης του απέναντι στην κριτική που δέχονται για τη μεταφορά με τις χειροπέδες στα χέρια του Ντομινίκ Στρος-Καν μπροστά από τις κάμερες των ΜΜΕ, αλλά και για τις διαμαρτυρίες που αρθρώνονται από μερικούς γάλλους πολιτικούς με αφορμή την εικόνα που παρουσίαζε ο........... επικεφαλής του ΔΝΤ, κατά την προσαγωγή του καθώς εμφανώς «τρέκλιζε».

«Πράγματι νομίζω ότι είναι ταπεινωτικό, αλλά αν δε θέλεις να περπατάς έχοντας τα χέρια στις χειροπέδες τότε να μην παραβιάζεις το νόμο» είπε χαρακτηριστικά ο Μπλούμπεργκ την Τρίτη στους δημοσιογράφους.

«Δε διαθέτω πολύ κατανόηση για αυτό το γεγονός. Το σύστημα της Δικαιοσύνης δραστηριοποιείται όπου ο κάθε πολίτης μπορεί να διακρίνει μια παράβαση του νόμου με τον ίδιο τρόπο για όλους», τόνισε ο νεοϋρκέζος δήμαρχος.

Νωρίτερα ο πρώην υπουργός Πολιτισμού της Γαλλίας και γνωστή προσωπικότητα του Πολιτισμού και των Τεχνών Τζακ Λανγκ είχε χαρακτηρίσει τη μεταχείριση που επιφυλάχθηκε στο Στρος-Καν ως «δημόσιο λιντσάρισμα» το οποίο προκάλεσε φρίκη και αποστροφή σε όσους το παρακολούθησαν. Αλλοι πολιτικοί θεώρησαν επίσης το γεγονός ως ταπεινωτικό αλλά και επιθετικό εις βάρος του επικεφαλής του ΔΝΤ.

Εν τούτοις ο Μπλούμπεργκ υπερασπίστηκε και την απόφαση της δικαστού να αρνηθεί την εγγύηση του 1.000.000 δολαρίων για την αποφυλάκιση του Στρος Καν και να τον κρατήσει προφυλακισμένο εν αναμονή της περαιτέρω δικαστικής διαδικασίας.

«Μας ασκούν κριτική. Ας είναι. Το θέμα είναι αν αυτός ο άνθρωπος έχει διαπράξει αυτά για τα οποία κατηγορείται είναι απολύτως απαράδεκτο αυτό που συνέβη», υπογράμμισε ο Μπλούμπεργκ. «Θα έπρεπε να προσαχθεί ενώπιον του Δικαστηρίου και νομίζω πως η δικαστής έκανε τη δουλειά της σωστά. Από την άλλη πλευρά ο κατηγορούμενος είναι το είδος των ανθρώπων που αν αφηνόντουσαν ελεύθεροι θα τους διδόταν στην ουσία μια καλή ευκαιρία να διαφύγουν και η Γαλλία δεν έχει προχωρήσει ακόμα στη σύναψη συμφωνίας έκδοσης με τις ΗΠΑ», διευκρίνισε ο Μπλούμπεργκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: