Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Οι «Πυρήνες» καλούν σε... συλλαλητήριο!

ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΤΗΣ ΠΕΥΚΗΣ !
Ένα κείμενο που υπογράφεται από τους «συντρόφους του συλληφθέντα της Πεύκης», δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω ιστοσελίδας αντεξουσιαστών.
Οι συγγραφείς εκφράζουν με αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στον Θεόφιλο Μαυρόπουλο που νοσηλεύεται φρουρούμενος στον Ερυθρό Σταυρό έπειτα από ανταλλαγή πύρων σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Πεύκη. Ο 21χρονος τραυματίας ταυτοποιήθηκε μέσω «ορφανών» αποτυπωμάτων που εντοπίστηκαν σε γιάφκες σε Βόλο και Καλλιθέα οπότε εικάζεται και εξετάζεται ότι είναι μέλος των «Πυρήνων».
Οι «Σύντροφοι» του νεαρού, αναφέρουν μεταξύ άλλων στο κείμενο:
«(…)
Για ένα ενεργό μέλος του αναρχικού-επαναστατικού κινήματος λοιπόν καλούμε κάθε αναρχικό-επαναστάτη καθώς και κάθε έναν που αντιλαμβάνεται τον εαυτό στα πλαίσια του ευρύτερου ανατρεπτικού χώρου να αναλάβει πρωτοβουλία δράσης, με όποιο μέσο κρίνει σκόπιμο και ουσιαστικό, να σταθεί δίπλα στο σύντροφο.
Αυτή τη στιγμή ο αδερφός μας είναι φυλακισμένος-τραυματίας σε ένα δωμάτιο φρουρούμενος από διαφόρων ειδών μπάτσους. Θεωρούμε μείζον σημασίας την διεξαγωγή μίας συγκέντρωσης αλληλεγγύης έξω από το νοσοκομείο που βρίσκεται ο τραυματισμένος σύντροφος μας σπάζοντας έτσι την συνθήκη απομόνωσης που έχει βρεθεί και που τον αφήνει έρμαιο στα σκουλήκια της αντιτρομοκρατικής και λοιπών υπηρεσιών να τον περιποιηθούν όπως αυτοί ξέρουν.
Λόγω δυσκολιών που προκύπτουν απ’ το καθεστώς στο οποίο βρισκόμαστε και της συνθήκης βάση της οποίας δρούμε και κινούμαστε, δεν μπορούμε δυστυχώς να βρεθούμε δίπλα του(εννοώντας το χώρο του νοσοκομείου),να δώσουμε δύναμη και κουράγιο στον περήφανο σύντροφο μας από κοντά.
Ας δείξουμε στον εχθρό ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, πως κάθε σύλληψη συντρόφου δεν θα μένει αναπάντητη, πως κανένας σύντροφος μας δεν είναι αναλώσιμος. Γιατί η συντροφικότητα και η αλληλεγγύη δεν καθορίζονται από μισθούς και αξιώματα αλλά αποτελούν τη βάση των σχέσεων τις οποίες αναπτύσσουμε και προτάσσουμε απέναντι στις σάπιες κοινωνικές/ κυρίαρχες σχέσεις.
Δε βλέπουμε τη σύλληψη του Θεόφιλου υπό το πρίσμα μιας ‘πολυδιαφημισμένης’ αλλά ταυτόχρονα σιχαμένης λογικής θυματοποίησης όπου διαμαρτύρεται για τους ‘κακούς’ μπάτσους που πυροβόλησαν και τραυμάτισαν τον σύντροφο μας. Εξάλλου υπό το πρίσμα μιας τέτοιας λογικής η αλληλεγγύη χάνει το ουσιαστικό νόημα της.
Η περήφανη στάση του συντρόφου και οι αξίες του ήρθαν κόντρα με την παραίτηση και την παράδοση. Έδειξε πως η σύγκρουση και ο πόλεμος δεν έχει μάρτυρες και προσκυνημένους αλλά μαχητές έτοιμους για όλα. Η παρακαταθήκη που άφησε ας γίνει όπλο στα χέρια όλων μας.
ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΘΕΟΦΙΛΟ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ.
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ.
ΥΓ. Θέλουμε να στείλουμε επίσης στον αδερφό μας τα πιο ειλικρινή ευχαριστώ για τους αγώνες που δώσαμε μαζί, για όλες τις αναποδιές που αντιμετωπίσαμε, για τα καλά και τα κακά. Τέλος του στέλνουμε την πιο συνεπή υπόσχεση από την πλευρά μας για τις ανεπίσημες δεσμεύσεις που κάναμε, για τα ανεκπλήρωτα όνειρα και τις υπερβολές . Για όλα και για τίποτα. Τώρα αδερφέ μπορεί να αλλάξει η συνθήκη που θα ζεις αλλά όχι και το αμετανόητο του μυαλού σου».

Δεν υπάρχουν σχόλια: