Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Ηράκλειο: Συναγερμός στο αεροδρόμιο!

Boeing 737-7EI(BBJ) Privat Jet.Image by Photofarm.nl, Captured by Dirk-Jan Kraan via FlickrΣυναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 12.30 στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου εξαιτίας σήματος κινδύνου που εξέπεμψε αεροσκάφος τύπου Boeing 737, λόγω ένδειξης προβλήματος στον τροχό του...

Το αεροσκάφος των Ukrain National Airlines με 150 επιβάτες, που επρόκειτο να προσγειωθεί ούτως ή άλλως στο Ηράκλειο, ζήτησε να προσγειωθεί εσπευσμένα στο αεροδρόμιο "Νίκος Καζαντζάκης". Σύμφωνα με το cretalive.gr, αρχικά εξετάστηκε το σενάριο να μεταβεί στο νεότερο και σύγχρονο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" προκειμένου να επιχειρήσει αναγκαστική προσγείωση, ενδεχόμενο, ωστόσο, που κατέστη ανέφικτο λόγω περιορισμένου αποθέματος καυσίμων. Μεγάλη και άμεση ήταν η κινητοποίηση στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου με δυνάμεις του αερολιμένα, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ να έχουν σπεύσει για παν ενδεχόμενο.
Ωστόσο, όπως αποδείχθηκε, επρόκειτο για μία λανθασμένη ένδειξη στα όργανα του αεροσκάφους, η οποία, ωστόσο, έπρεπε να ελεγχθεί. Το αεροσκάφος πραγματοποίησε χαμηλή πτήση, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα και κατόπιν προσγειώθηκε κανονικά.
Η έκτακτη αυτή κατάσταση, πάντως, (η οποία σημειωτέον είναι πολύ συχνή στο αεροδρόμιο), αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως άσκηση ετοιμότητας για τους φορείς του αεροδρομίου, της πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: