Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αλλάζει για μία ημέρα

Aerial view of the central districts of Thessa...Image via WikipediaΠλοία διασχίζουν το Θερμαϊκό μεταφέροντας ανθρώπους καθημερινά από τα προάστια στο κέντρο, στα πλαίσια μιας σύγχρονης αστικής… θαλάσσιας συγκοινωνίας. Εκθέσεις τέχνης και θεατρικές παραστάσεις στεγάζονται στις διατηρητέες παλιές αποθήκες του λιμανιού. Μία αποβάθρα γεμάτη σεζλόνγκ αναβιώνει την «πλάζ» του παρελθόντος, ενώ ποδηλάτες κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα στις εγκαταστάσεις του λιμανιού, ως τμήμα ενός σύγχρονου δικτύου. Την ίδια στιγμή, ιστορίες χιλιάδων μεταναστών που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη από τα Βαλκάνια και την Τουρκία ζωντανεύουν μέσα από τις διηγήσεις των παιδιών και των εγγονιών τους.

Το παρελθόν συναντά το μέλλον της Θεσσαλονίκης σε μία ολοήμερη πρωτοβουλία με επίκεντρο το λιμάνι της συμπρωτεύουσας και τη δημιουργική συνεισφορά περισσότερων από πενήντα ομάδων και φορέων. Η «Θεσσαλονίκη Αλλιώς», μια «ομάδα αστικού ακτιβισμού» υπό την αιγίδα του τοπικού πολιτιστικού περιοδικού «Παράλλαξη», σε συνεργασία με τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης οργανώνουν σήμερα, Σάββατο 4 Ιουνίου, την πρωτοβουλία «Το λιμάνι αλλιώς» με στόχο να αναδειχθούν οι πολλαπλές αναξιοποίητες δυνατότητες αυτού του φυσικού θησαυρού της πόλης.  ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΠΛΗΡΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: