Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Υπό παρακολούθηση δύο καφέ Αρκούδες στην Πίνδο

Ursus arctos middendorffi /kodiak bear/ KodiakbärImage via Wikipedia
Παγιδεύτηκαν για το... καλό τους. Δύο θηλυκές αρκούδες έπεσαν προ ημερών στις παγίδες από μέλι, που είχαν στήσει οι επιστήμονες της «Καλλιστώ» στις περιοχές του Πολυάνεμου και του Χιλιόδεντρου στην Καστοριά. 

Ο συναγερμός χτύπησε και οι κτηνίατροι της ομάδας ανέλαβαν δράση. Τα ζώα αναισθητοποιήθηκαν και τοποθετήθηκαν πάνω τους δορυφορικά ραδιοκολάρα, τα οποία επιτρέπουν με ακρίβεια λίγων μέτρων τον εντοπισμό και την καταγραφή της θέσης του κάθε ζώου, στέλνοντας SMS μέσω Internet, σχεδόν κάθε μία ώρα.

Η μία αρκούδα, ηλικίας 6 -7 ετών και βάρους 91 κιλών, ονομάστηκε Οινόη. Η δεύτερη, η Σαβίνα, όπως ονομάστηκε από την ομάδα της «Καλλιστώς», ήταν λίγο πιο μεγαλόσωμο ζώο, περίπου 10 ετών και βάρους 97 κιλών.   7 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΣΕ ΣΚΗΝΕΣ ΕΠΙ 15 ΜΕΡΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΣΩΣΟΥΝ - ΔΙΑΒΑΣΤΕ  ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: