"Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία αναφέρθηκαν από τον κ. Στέργιο Σιφνιό, Διευθυντή Κοινωνικής Εργασίας και Έρευνας των παιδικών χωριών SOS τον τελευταίο καιρό υφίσταται αξιοσημείωτη αυξητική τάση των οικογενειών που για οικονομικούς λόγους και αδυνατώντας να ανταποκριθούν ακόμα και στις βασικές υποχρεώσεις της καθημερινότητας, αφήνουν τα παιδιά τους στα παιδικά χωριά".
Αυτό αναφέρει σε ερώτησή του στη Βουλή ο βουλευτής της ΔΗΜ. ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ, Γιώργος Κοντογιάννης και επισημαίνει:
"Την περίοδο του 2010 απευθύνθηκαν για τους παραπάνω λόγους περίπου 1000 οικογένειες στα παιδικά χωριά εκ των οποίων οι 600 προερχόμενες από το κέντρο της Αθήνας, ενώ δεν πρέπει να λανθάνει της προσοχής ότι το 80% αφορά παιδιά Ελλήνων, αδιαμφισβήτητο σημάδι απόδειξης του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία.
Επιπροσθέτως, ο νέος φορολογικός νόμος φορολογώντας όχι μόνο τις δωρεές αλλά και το ίδιο το παιδικό χωριό κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δυσχερή, καθώς τα παιδικά χωριά εντός ολίγου δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν όχι μόνο λόγω πληρότητας αλλά και λόγω οικονομικής κατάστασης.
Κατόπιν τούτου ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
Ποια είναι η μέριμνα που λαμβάνεται από την κυβέρνηση σε αυτές τις περιπτώσεις; Εάν προτίθεται η κυβέρνηση να προβεί σε ορισμένες φορολογικές διευκολύνσεις τόσο για τα παιδικά χωριά SOS, όσο και για τους δωρητές τους, προκειμένου να διευκολυνθεί η όλη κατάσταση τουλάχιστον από οικονομικής πλευράς και να συνεχιστεί έτσι το σημαντικό κοινωνικό έργο που προσφέρουν τα χωριά αυτά".
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου