Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Στην Αθήνα επιστρέφουν οι 16 επιβάτες του «Dignite»

Έληξε η περιπέτεια των 16 επιβατών του ταχύπλοου σκάφους «Dignite», που καταλήφθηκε χθες από Ισραηλινούς κομάντος του πολεμικού ναυτικού, ενώ έπλεε σε διεθνή ύδατα, 50 μίλια από τη Λωρίδα της Γάζας.

Το «Dignite» ανήκε στο στόλο «Ένα Καράβι για τη Γάζα» και χθες το πρωί επιχείρησε να σπάσει το ναυτικό αποκλεισμό των Ισραηλινών και να φτάσει στην πολύπαθη πόλη της Παλαιστίνης, μεταφέροντας Γάλλους και Σουηδούς ακτιβιστές, καθώς και μια δημοσιογραφική αποστολή του Aλ Τζαζίρα.

Μεταξύ των επιβατών ήταν και ο Βαγγέλης Παϊσσης, συντονιστής της ελληνικής πρωτοβουλίας «Ένα Καράβι για τη Γάζα».

Μαζί τους μετέφεραν φάρμακα και όχι όπλα,  όπως υποστήριξαν για να δικαιολογήσουν το «ρεσάλτο» σε διεθνή ύδατα στο γαλλικής σημαίας σκάφος, οι Ισραηλινοί.

Οι 16 ακτιβιστές, αφού περασαν τη νύχτα στα κρατητήρια του ισραηλινού στρατού στο λιμάνι του Αλ Ντοντ, νωρίς το πρωί, διατάχθηκε η απέλαση τους από τη χώρα και αυτή την ώρα επιστρέφουν αεροπορικώς στην Αθήνα.

Η στάση των Ισραηλινών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε όλη την Ευρώπη, με το Κόμμα των Πρασίνων να φέρνει το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: