Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

53.000 Έλληνες έκαναν αίτηση εργασίας στις ΗΠΑ!


Ξεσκονίζουν τα διαβατήρια χιλιάδες Έλληνες που ψάχνουν διέξοδο από την ανεργία που σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών θα φτάσει το 17%. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, 5.000 περισσότεροι Έλληνες έκαναν αίτηση για πράσινη κάρτα στις ΗΠΑ φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ ενώ στην Ελλάδα ψηφιζόταν το Μεσοπρόθεσμο της ακόμη μεγαλύτερης λιτότητας, 53.000 συμπατριώτες μας έψαχναν στην αλληλογραφία τους για το πολυπόθητο γράμμα από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, για να κυνηγήσουν το δικό τους αμερικάνικο όνειρο.
Η λίστα του αμερικανικού μεταναστευτικού προγράμματος αναρτάται ως τις 15 Ιουλίου το αργότερο, με τη συμμετοχή από την Ελλάδα να έχει φτάσει σε επίπεδο ρεκόρ...


Πρόκειται για το θεσμοθετημένο από το Κονγκρέσο μέτρο της αμερικανικής κυβέρνησης, με το οποίο κάθε χρόνο δίνονται ύστερα από κλήρωση 50.000 άδειες μόνιμης διαμονής, από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου.

Το πρόγραμμα “Ποικιλία” τρέχει μέσω Διαδικτύου και οι αιτήσεις άρχισαν να υποβάλλονται από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν τα πράγματα ήταν λιγότερο σκούρα. Με το δεδομένο αυτό θεωρείται βέβαιο ότι το ενδιαφέρον των συμπατριωτών μας για μετανάστευση στις ΗΠΑ θα αυξηθεί.

Η πληθώρα της ζήτησης ωστόσο είναι αντιστρόφως ανάλογη της προσφοράς. Ενδεικτικά στο πρόγραμμα του 2011, κληρώθηκαν από το προξενικό κέντρο του Κεντάκι 62 Έλληνες, ενώ ο τυχερός αριθμός των ελληνικών πράσινων καρτών έναν χρόνο νωρίτερα ανήλθε στις 48.

Η πιθανότητα να επιλεχθεί κάποιος για την ακρίβεια, είναι μία στις 1.000.

Πάντως, οι γείτονές μας αποδείχθηκαν πιο τυχεροί πέρυσι. Η κλήρωση έβγαλε 2.226 πράσινες κάρτες για Τούρκους ενδιαφερόμενους, 1.469 για Αλβανούς και 263 για Σκοπιανούς, σύμφωνα με το "Πρώτο Θέμα".

Το κίνημα "όπου φύγει φύγει" δεν στρέφεται μόνο στην Αμερική αλλά και στις ΗΠΑ. Είναι χαρακτηριστικό ότι το "ευρωπαϊκό βιογραφικό" έχουν συπληρώσει μέχρι στιγμής 35.349 Έλληνες.

Από Kafeneio™

Δεν υπάρχουν σχόλια: