Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Τρεις ορειβάτες από το Βόλο στο Κιλιμάντζαρο

"The Blue Marble" is a famous photog...Image via Wikipedia
Για το Κιλιμάντζαρο αναχωρούν αύριο τρεις Βολιώτες, μέλη της ανθρωπιστικής οργάνωσης «One Earth» και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης. Πρόκειται για τον Γιάννη Γρηγορίου, Αλέκο Χατζηχαραλάμπους και Αποστόλη Απλαντή, που θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν την κορυφή του ψηλότερου βουνού της Αφρικής, φθάνοντας στα 5.895 μέτρα.

Πριν αναχωρήσουν για το ταξίδι τους τα μέλη της αποστολής επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη, τον οποίο ενημέρωσαν για το εγχείρημα της ανάβασης και για το σκοπό που πραγματοποιείται. Πρόκειται για τη συγκέντρωση χρημάτων από χορηγούς και συνδρομητές για την ολοκλήρωση γεώτρησης σε φτωχή κοινότητα της περιοχής Taveta, στη δυτική Κένυα. Το έργο έχει αναλάβει να ολοκληρώσει η Βολιώτικη ανθρωπιστική οργάνωση «One Earth».

Όπως ανέφεραν τα μέλη της αποστολής, είναι η πρώτη φορά που επιχειρούν να ανέβουν σε τόσο μεγάλο υψόμετρο και στόχος τους είναι να το πετύχουν μέσα σε χρονικό διάστημα 6 ημερών από την μέρα έναρξης της ανάβασης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ορειβάτες θα προσπαθήσουν να φθάσουν στο στόχο τους αντιμετωπίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν σε τόσο μεγάλα ύψη, όπως η έλλειψη οξυγόνου και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που φτάνουν τους - 20 βαθμούς.

Ο κ. Σκοτινώτης συνεχάρη τους τρεις βολιώτες για την πρωτοβουλία και τους ευχήθηκε να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αποστολή τους, η οποία όπως τόνισε αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Δήμο Βόλου, δεδομένου ότι τα δυο από τα τρία μέλη της είναι δημοτικοί υπάλληλοι.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: