Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στα νότια του Ρεθύμνου

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στα νότια του νομού Ρεθύμνου και από σήμερα το πρωί απειλεί την Κρύα Βρύση Αγίου Βασιλείου.

Στην περιοχή επιχειρούν τέσσερα εναέρια μέσα πυρόσβεσης, δύο ελικόπτερα και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου Canadair, ενώ ισχυρές είναι οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από ολόκληρο το νησί.

Στο Ρέθυμνο έχει φτάσει και ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Μπονάτσος, που συντονίζει το έργο της πυρόσβεσης μαζί με τον Περιφερειακό Διοικητή του Π.Σ. στην Κρήτη, Γιώργο Τριγώνη. Δραματικές ώρες περνούν οι κάτοικοι των χωριών Κρύα Βρύση, Πλατανές και Κεντροχώρι, που βλέπουν τις περιουσίες τους να κινδυνεύουν από τις ανεξέλεγκτες φλόγες.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε μετά τις 9 το βράδυ της Πέμπτης σε ορεινή και δύσβατη περιοχή του χωριού Πλατανές. Πιθανολογείται ότι πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια. Οι άνεμοι, που έπνεαν προς πολλές κατευθύνσεις είχαν ως αποτέλεσμα οι φλόγες να επεκταθούν σύντομα προς τα πρώτα σπίτια του χωριού στην βορειοανατολική πλευρά, με αποτέλεσμα να κριθεί αναγκαία η μερική εκκένωση του χωριού. Όλη τη νύχτα προσπαθούσαν να επιχειρήσουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις κάτω από αντίξοες συνθήκες, αφού δεν ήταν δυνατόν να πετάξουν τα εναέρια μέσα, ενώ υπήρχε και δυσκολία πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων.

Λόγω των ανέμων η φωτιά επεκτάθηκε προς το Κεντροχώρι, από όπου επίσης αποχώρησαν προληπτικά κάποιοι κάτοικοι, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες οι φλόγες «γύρισαν» προς την πλευρά της Κρύας Βρύσης, απειλώντας μάλιστα και σπίτια του χωριού.

Οι κάτοικοι εναγωνίως προσπαθούν να συνδράμουν στο έργο των πυροσβεστών. Στο σημείο είναι από την πρώτη στιγμή ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου, Γιάννης Πιπεράκης, ενώ έφτασε και η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαίρη Λιονή.

Οι φλόγες έχουν κάψει τεράστιες εκτάσεις, έχουν αποτεφρώσει και ελαιόδεντρα, αλλά και ποιμνιοστάσια, ενώ δίνεται μάχη να μην καούν σπίτια.
Goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: