Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των βουλευτών που ζητούν αναδρομικά

Το αίτημα για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των πρώην ή και νυν βουλευτών που διεκδικούν τα αναδρομικά τους επανέφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης. Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο ζητά να ξεπαγώσει το ζήτημα με τα αναδρομικά των βουλευτών , διατυπώνοντας την άποψη ότι πρέπει να υπάρξει ανταπόκριση στο «πιεστικό λαϊκό αίτημα για διαφάνεια και δικαιοσύνη».

΄Ηδη από τον Μάιο ο κ. Παπαδημούλης είχε καλέσει με επιστολή του τον πρόεδρο της Βουλής να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να δοθούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο στο Κοινοβούλιο τα ονόματα των βουλευτών που ζητούν τα αναδρομικά. Το αίτημα το είχε διατυπώσει μετά από δημόσια δήλωση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ιω. Καραβοκύρη, που επεσήμαινε ότι αν διατυπωθεί επίσημο αίτημα του Κοινοβουλίου και με επίκληση λόγων δημοσίου συμφέροντος, τότε και αυτός ως Πρόεδρος της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα συμφωνήσει με τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των προσώπων που προσφεύγουν στο δικαστήριο.

Όλα αυτά διατυπώνονται εκ νέου από τον κ. Παπαδημούλη προς τον κ. Πετσάλνικο, καλώντας τον να ενεργήσει ώστε να μην μένει άλλο εκκρεμές το ζήτημα των αναδρομικών των βουλευτών και της δημοσιοποίησης των ονομάτων τους, «το οποίο σκανδαλίζει δικαίως τον ελληνικό λαό». Και καταλήγει ο κ. Παπαδημούλης στην επιστολή λέγοντας ότι «σας ζητώ να ορίσετε το συντομότερο δυνατό, μια συνάντηση μαζί σας με αντικείμενο τις σχετικές πρωτοβουλίες που έχετε αναλάβει ή προγραμματίσει για το σημαντικό αυτό ζήτημα, με γνώμονα την ανταπόκριση στο πιεστικό λαϊκό αίτημα για διαφάνεια και δικαιοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: