Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Εταιρία δολοφόνων και ληστών σε Λάρισα – Βόλο

Εγκληματική οργάνωση, η οποία κατηγορείται για τέσσερις ανθρωποκτονίες και 30 ληστείες, με «ειδικότητα» στους ηλικιωμένους, εξαρθρώθηκε σε Λάρισα και Βόλο. Όπως ανέφερε σχετικά ο αστυνομικός διευθυντής περιφέρειας Θεσσαλίας, υποστράτηγος Βασίλης Χαλάτσης, πρόκειται για τη μεγαλύτερη σπείρα κακοποιών του είδους που έχει εξαρθρωθεί στην ευρύτερη περιοχή!

Στο στόχαστρο των κακοποιών έμπαιναν ηλικιωμένα και ανήμπορα άτομα που δεν μπορούσαν να αντισταθούν! Η δράση της οργάνωσης, όπως διαπιστώθηκε, ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2009 και ολοκληρώθηκε με την εξάρθρωσή της πριν από λίγες ημέρες.

Συνολικά έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος 14 ατόμων. Έχουν συλληφθεί τα 11 και εξ αυτών και τα 6 έχουν ήδη προφυλακιστεί. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, τα μέλη της οργάνωσης κατηγορούνται ότι τέλεσαν στην περιοχή της Μαγνησίας τέσσερις ανθρωποκτονίες, 15 ληστείες και μια κλοπή και στην περιοχή της Λάρισας 15 ληστείες και 4 κλοπές, ενώ ερευνάται η εμπλοκή τους και σε άλλες περιπτώσεις ανθρωποκτονιών, ληστειών, διαρρήξεων και κλοπών.

Ως «εγκέφαλος» εμφανίζεται 25χρονος Αλβανός, ο οποίος ζούσε στη Λάρισα μαζί με μια Ελληνίδα, ενώ η σπείρα απαρτιζόταν από Αλβανούς, Ρουμάνους και Έλληνες. Ιδιαίτερης αγριότητας ήταν ο τρόπος με τον οποίο δρούσαν. Σε μια περίπτωση ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου ηλικιωμένη που έπασχε από Αλτσχάιμερ και δεν μπορούσε να αντιληφθεί τι της έλεγαν, ενώ σε άλλη περίπτωση αφαίρεσαν την τεχνητή οδοντοστοιχία ηλικιωμένης, προκειμένου να βγάλουν από αυτήν τα χρυσά δόντια που έφερε. Και στις τέσσερις περιπτώσεις των θανάτων ηλικιωμένων στην περιοχή του Βόλου (1 άνδρας και 3 γυναίκες), οι δράστες φίμωσαν τα θύματά τους με αυτοκόλλητη ταινία, τα έδεσαν χειροπόδαρα και τα χτύπησαν αλύπητα, με αποτέλεσμα να μην αντέξουν και να ξεψυχήσουν. Στις τρεις εκ των ληστειών έχει ταυτοποιηθεί γενετικό υλικό (DNA) των δραστών από τις οικίες των ανήμπορων θυμάτων τους.

Οπως διαπιστώθηκε από την έρευνα, τα χρυσαφικά που έκλεβαν τα προωθούσαν και σε ενεχυροδανειστήριο της Λάρισας και μάλιστα δύο από τα μέλη της οργάνωσης (είναι αλλοδαποί) συνελήφθησαν επ' αυτοφώρω στη θεσσαλική πρωτεύουσα, την ώρα που διοχέτευαν χρυσαφικά τα οποία είχαν κλέψει -ανάμεσα σε αυτά και μια βέρα που είχε κλαπεί από μια Λαρισαία.

Ακόμη, συνελήφθη ο προσωρινά υπεύθυνος της επιχείρησης και συνεταίρος του ιδιοκτήτη, που διατηρούσε κοσμηματοπωλείο σε νησί των Κυκλάδων, όπου εξετάζεται το ενδεχόμενο να κατέληξε μέρος των κλοπιμαίων.

Κατά την έφοδο των αστυνομικών στο ενεχυροδανειστήριο, ο ιδιοκτήτης απουσίαζε σε διακοπές. Οι άνδρες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας πραγματοποίησαν έρευνα και στο σπίτι του στη Λάρισα, όπου μέσα σε έναν καταψύκτη εντόπισαν διάφορα κλοπιμαία, χρυσαφικά και κοσμήματα.

Μεταξύ άλλων, οι αστυνομικοί κατέσχεσαν τέσσερα πιστόλια, ψεύτικα όπλα, ρόπαλα, ξιφίδια και μαχαίρια, κουκούλες και διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία. Από τις έρευνες στο Βόλο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 27.730 ευρώ, δύο γραμμάτια προθεσμιακών καταθέσεων αξίας 640.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 160.000 ευρώ.

Από τις έρευνες στη Λάρισα κατασχέθηκαν 16.550 ευρώ, χρυσαφικά και κοσμήματα αξίας 400.000 ευρώ, ηλεκτρικές συσκευές και ρούχα αξίας 30.000 ευρώ.
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: