Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Πάτρα - Ηλεία: Βενζινάδικα κλέβουν ΦΠΑ και κάνουν λαθρεμπόριο

Δικογραφίες σχηματίζονται σε βάρος των ιδιοκτητών δύο πρατηρίων υγρών καυσίμων, στην Πάτρα και στη Μανωλάδα Ηλείας, για μη απόδοση του ΦΠΑ και λαθρεμπορία καυσίμων.

Όπως έγινε γνωστό από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, μετά από καταγγελίες, κλιμάκιο του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης με τη συνδρομή συνεργείου ελεγκτών του Υπουργείου Ανάπτυξης προέβη, προχθές και χθες (20 και 21.07.11), σε έρευνα στα δύο βενζινάδικα όπου διαπιστώθηκε:

- Στο πρατήριο επί της εθνικής οδού Αθηνών - Πατρών, πλησίον της εισόδου της πόλης της Πάτρας, βεβαιώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης δεν είχε αποδώσει το Φ.Π.Α., ύψους 16.500 Ευρώ, που αφορούσε την 1η περιοδική δήλωση του 2011.

- Σε πρατήριο της περιοχής Μανωλάδας Ηλείας διαπιστώθηκε από τον έλεγχο των παραστατικών στοιχείων του έτους 2011 και της ογκομέτρησης των δεξαμενών καυσίμων διαφορά 16.000 λίτρων πετρελαίου κίνησης, που συνιστά παράβαση των διατάξεων για τη λαθρεμπορία καυσίμων του Τελωνειακού Κώδικα.

Οι δικογραφίες, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, θα υποβληθούν στις Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών Πατρών και Ηλείας αντίστοιχα. Παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., προκειμένου να κινηθούν διοικητικές διαδικασίες για την επιβολή των σχετικών φόρων, προστίμων και δασμών.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ, ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΝΕΟΣΥΣΤΑΤΗ (ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ~) ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛ.ΑΣ. – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΤΩΝ ΛΗΞΗΠΡΟΘΕΣΜΩΝ, ΠΟΥ ΤΑ “ΑΝΙΚΑΝΑ” ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΛΕΥΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΟΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΝΕ, ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ [(ΜΕΤΑ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ, ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΜΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.- ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΙΔΑΤΕ ΑΥΤΟ);], ΔΗΛΑΔΗ, ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΞΙΑ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ, ΝΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ. ΑΛΛΩΣΤΕ, ΘΑ ΗΤΑΝ “ΕΥΚΑΙΡΙΑ” ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛ.ΑΣ. ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΧΑΜΕΝΑ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ) ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣ, ΑΦΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΥ, ΤΕΛΩΝΕΙΑ κλπ. ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΣΧΕΣΗΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΟΦΕΛΟΥΣ.