Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Γ. Παπανδρέου: «Απαλλάχθηκε ο ελληνικός λαός από το βραχνά της χρεοκοπίας»

Ομιλία Γιώργου Α. ΠαπανδρέουImage via Wikipedia
"Απαλλάχθηκε ο ελληνικός λαός από τον βραχνά της χρεοκοπίας" και "τώρα μπορούμε να ατενίσουμε το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία", δήλωσε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης στη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου που ξεκίνησε στη 1.30 το μεσημέρι. 
 
"Ζούμε τη μεγαλύτερη κρίση των τελευταίων δεκαετιών, αλλά καταφέραμε ισχυρές συνθήκες ασφάλειας", πρόσθεσε. "Καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους διαχειρίσιμο. Έδωσα τον αγώνα με αυταπάρνηση, με κριτική δυσανάλογη για τη δική μου ευθύνη".

«Βρεθήκαμε στο χείλος της αβύσσου, αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Κάναμε μεγάλες θυσίες, αλλά δεν πήγαν χαμένες. Πετύχαμε ιστορικές αποφάσεις. Η Ευρώπη έκανε ένα τεράστιο βήμα μπροστά».
«Πορευτήκαμε από την πρώτη στιγμή βάσει συγκεκριμένου σχεδίου και διαπραγματευτικής τακτικής. Ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να πετύχουμε εξ αρχής όλα όσα θέλουμε», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας: «Καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους διαχειρίσιμο. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε για πρώτη φορά ισχυρές συνθήκες ασφάλειας για το μέλλον».
 Στις 3 το μεσημέρι ο Γιώργος Παπανδρέου θα ενημέρωσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για τα αποτελέσματα της Συνόδου.

Σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ο κ. Παπανδρέου τόνισε: «Όχι νέα μέτρα, όσο το πρόγραμμα που έχει ψηφίσει η Βουλή εφαρμόζεται και όσο προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις». «Η χθεσινή επιτυχία είναι επιτυχία δική σας. Να είστε όλοι υπερήφανοι», είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, απευθυνόμενος προς τους έλληνες πολίτες, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Ο λαός απαλλάχθηκε από τον βραχνά της χρεοκοπίας», δήλωσε ο πρόεδρος της κυβέρνησης, προσθέτοντας: «Βρεθήκαμε στο χείλος της αβύσσου, αλλά δεν το βάλαμε κάτω. Κάναμε μεγάλες θυσίες, αλλά δεν πήγαν χαμένες. Πετύχαμε ιστορικές αποφάσεις. Η Ευρώπη έκανε ένα τεράστιο βήμα μπροστά». Στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αναλύονται οι βασικές πτυχές του νέου προγράμματος στήριξης της Ελλάδας, που αποφάσισε χθες το βράδυ η Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

«Πορευτήκαμε από την πρώτη στιγμή βάσει συγκεκριμένου σχεδίου και διαπραγματευτικής τακτικής. Ξέραμε ότι δεν μπορούσαμε να πετύχουμε εξ αρχής όλα όσα θέλουμε», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου, επισημαίνοντας: «Καταστήσαμε το πρόβλημα του χρέους διαχειρίσιμο. Καταφέραμε να δημιουργήσουμε για πρώτη φορά ισχυρές συνθήκες ασφάλειας για το μέλλον». Σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο νέων μέτρων, ο κ. Παπανδρέου τόνισε: «Όχι νέα μέτρα, όσο το πρόγραμμα που έχει ψηφίσει η Βουλή εφαρμόζεται και όσο προχωρούν οι μεταρρυθμίσεις».

Στις 3 το μεσημέρι ο Γιώργος Παπανδρέου θα ενημέρωσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, για τα αποτελέσματα της Συνόδου.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: