Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

VIDEO: Μεγάλη μάχη με τις φλόγες στο Σταυράκι Ιωαννίνων

Mάχη με τις φλόγες,δίνουν αυτή την ώρα Πυροσβέστες,υπάλληλοι του δήμου Ιωαννιτών με υδροφόρες,στο Σταυράκι Ιωαννίνων,προκειμένου να κρατήσουν την φωτιά μακρυά από το πρατήριο καυσίμων της JET OIL και μια αποθήκη με καυσόξυλα.

Η φωτιά συνεχίζει να απειλεί την κατοικημένη περιοχή των Κάτω Μαρμάρων και του Σταυρακίου, ενώ μικρά μέτωπα από αναζωπυρώσεις υπάρχουν, στο Νεοχωρόπουλο, Πεδινή, Ασβεστοχώρι, Μάρμαρα, Εργατικές Κατοικίες και Δουρούτη. Στην χωματερή της Δουρούτης η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο και με εντολή του δημάρχου Ιωαννίνων Φίλιππα Φίλιου,παραμένουν σε αυτή οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην καθαριότητα.Όλη η Πυροσβεστική δύναμη των Ιωαννίνων, ενισχυμένη και από γειτονικούς νομούς, συνεχίζει τις προσπάθειες για τον έλεγχο της φωτιάς.

Θέμα χρόνου ήταν να τυλιχτούν στις φλόγες κατοικίες στο Σταυράκι και ήδη έχουμε το πρώτο σπίτι να απειλείται στα όρια του δημοτικού διαμερίσματος Σταυρακίου Ιωαννίνων. Τι να πει κανείς. Ο πύρινος όλεθρος σε πλήρη ανάπτυξη. Άνιση η μάχη στα Γιάννενα. Ο άνεμος τρέχει τις φλόγες.Ενημέρωση ζητούν οι κάτοικοι από τις αρμόδιες αρχές. Θα τους τη δώσει κανείς; Χλωμό το κόβουμε...

Δυο άτομα που είχαν εγκλωβιστεί στο σπίτι τους στο Σταυράκι Ιωαννίνων,στην προσπάθεια που έκαναν για σβήσουν την πυρκαγιά που πλησίαζε επικίνδυνα σε αυτό, απεγκλώβισαν πριν από λίγη ώρα άνδρες της αστυνομίας.
Οι κάτοικοι στο Σταυράκι και τα Κάτω Μάρμαρα,είναι εξοργισμένοι και διαμαρτύρονται στους άνδρες της Πυροσβεστικής,αφού όπως είπαν στο epirusgate κινδυνεύουν οι ζωές τους και τα σπίτια τους και κανείς αρμόδιος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία,δεν τους δίνει εξηγήσεις για το γεγονός πως η φωτιά έκαιγε για αρκετές ώρες ανεξέλεγκτη.Εκφράζουν μάλιστα και τις έντονες διαμαρτυρίες τους,γιατί κάποιοι συγχωριανοί τους δεν φρόντισαν να κόψουν τα ξερά χόρτα στα οικόπεδα τους.Είναι μάλιστα αποφασισμένοι να πάνε στον εισαγγελέα και να καταθέσουν μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.

Ακυβέρνητο έμεινε πριν από λίγο και άλλο ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο τύπου Καναντέρ όταν στην προσπάθεια του να ανεφοδιαστεί στη λίμνη των Ιωαννίνων,παρουσίασε σοβαρή μηχανική βλάβη!!!
Ο πιλότος και ο δεύτερος χειριστής είναι καλά στην υγεία τους και μικρό σκάφος τους μεταφέρει τώρα στην περιοχή του Μώλου.
Προηγούμενα ακυβέρνητο έμεινε  πυροσβεστικό αεροπλάνο τύπου Καναντέρ όταν στην προσπάθεια του να ανεφοδιαστεί στη λίμνη των Ιωαννίνων,στην περιοχή της Δραμπάτοβας, έσπασε ο ένας εκ των δύο πλωτήρων.Ο πιλότος είναι καλά στην υγεία του 
Καλύτερη είναι πλέον η κατάσταση στα Κάτω Μάρμαρα,μετά από τις απανωτές ρίψεις του ελίκοπτέρου Έρικσον.Σε λίγη ώρα φτάνει στα Γιάννενα και δεύτερο ελικόπτερο.
Τη στιγμή που όλοι οι φορείς κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα, απορίας άξιο είναι γιατί δεν βοηθά στο έργο της πυρόσβεσης και ο στρατός. Αλήθεια γιατί να κάθονται τα εκσκαπτικά μηχανήματα της 8ης Μεραρχίας; Οι οπλίτες δεν μπορούν έστω περιφερειακά να βοηθήσουν την κατάσταση; Όλοι πήγαμε στρατό και έτυχε νασυμμετέχουμε σε πυρόσβεση. Λίγα πράγματα αλλά υπερπολύτιμα. Ταξίαρχε Τζιμάνη-Διοικητής της ηρωϊκής 8ης Μεραρχίας ακούς;

Δεν πρόλαβε να καταλαγιάσει η πύρινη λαίλαπα στα Γιάννενα και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης βιάστηκε να βγει και να πανηγυρίσει για την κατάσβεση μιας πυρκαγιάς που ποτέ δεν έσβησε. Στις 12.34 σήμερα το μεσημέρι, μέσα από Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο Τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου, γίνεται λόγος για "αίσια έκβαση της κατάσβεσης" της πυρκαγιάς, που από χθες καίει χορτολιβαδική έκταση έξω από τα Γιάννενα. Δυστυχώς όμως για τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, η φωτιά την οποία θεωρεί ο ίδιος ότι "κατασβέστηκε σήμερα το πρωί", ουδέποτε έσβησε και έχοντας ήδη αναζωπυρωθεί, συνεχίζει να καίει τα πάντα στο διάβα της. Πρόκειται για μία ακόμη γκάφα ολκής του Περιφερειάρχη Ηπείρου, ο οποίος βιάστηκε να πανηγυρίσει επάνω στα αποκαΐδια μιας πυρκαγιάς που ουδέποτε έσβησε. Μιλάμε για άθλιο πολιτικάντικο λαϊκισμό που παραπέμπει στις ημέρες και τα έργα ενός σύγχρονου Μαυρογιαλούρου!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ EPIRUSGATE

Δεν υπάρχουν σχόλια: