Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Επιστήμονες απ' όλο τον κόσμο ερευνούν τη θάλασσα Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων!

Επιστήμονες απ' όλο τον κόσμο ερευνούν την θαλάσσια περιοχή σε Σάμο, Ικαρία και Φούρνους, που έχει μεγάλη οικολογική αξία. Ενδεικτικό του θαλάσσιου πλούτου που φιλοξενεί το Ανατολικό Αιγαίο είναι το γεγονός ότι φιλοξενεί τους σημαντικότερους εναπομείναντες πληθυσμούς των απειλούμενων θαλάσσιων θηλαστικών: τέσσερα είδη δελφινιών, δύο είδη φαλαινών και ένας από τους πλέον απειλούμενους παγκοσμίως
με εξαφάνιση πληθυσμός φώκιας εντοπίζονται στα νερά του. Επίσης, η ευρύτερη περιοχή, μία από τις σημαντικότερες θαλάσσιες περιοχές της Μεσογείου, φιλοξενεί μεγάλες εκτάσεις ποσειδωνίας και υφάλους ασβεστολιθικών ροδοφυκών και κοραλλιών. Στη Σάμο τεράστιο ενδιαφέρον έχει προξενήσει στους επιστήμονες και η σπάνια χερσαία πανίδα του νησιού. Ξεχωριστή θέση καταλαμβάνει ο κοινός χαμαιλέοντας (ο μοναδικός πληθυσμός του είδους που έχει απομείνει στην Ελλάδα), το ευρωπαϊκό χρυσό τσακάλι αλλά και πλήθος απειλούμενων μεταναστευτικών πτηνών, όπως τα φλαμίγκο, οι ερωδιοί και οι πετρίτες.
http://www.katoci.com/2011/07/blog-post_1074.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: