Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Σημαντική συμφωνία για τη μείωση της εθνικής συμμετοχής στο ΕΣΠΑ

Όπως ανακοινώθηκε, σήμερα, σε συμφωνία για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ κατέληξαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχ. Χρυσοχοΐδης... και ο επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Γιοχάνες Χαν. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση υπολογίζει ότι το όφελος για την πραγματική οικονομία θα προσεγγίσει τα 14δις ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία προβλέπει οριζόντια μείωση της εθνικής συμμετοχής στο 15% για τα έργα που συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ, η οποία θα έχει αναδρομική ισχύ. Αυτό υπολογίζεται ότι θα ελαφρύνει τον φετινό προϋπολογισμό κατά 770 εκατ. ευρώ και θα οδηγήσει στην εξοικονόμηση πόρων ύψους 1,4 δισ. ευρώ μέχρι το 2013. Επίσης, επιτρέπει την απελευθέρωση πόρων 11δις ευρώ, επανεκκίνησης των μεγάλων οδικών έργων που έχουν κολλήσει λόγων έλλειψης ρευστού και ενίσχυσης των επιχειρήσεων με 500εκ ευρώ.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: