Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Στο προσκήνιο ο νόμος για τα ΜΜΕ και η ΕΡΤ

O Άγγελος Τόλκας για υφυπουργός Επικρατείας
 
Την άμεση κατάρτιση σχεδίου για το νομικό πλαίσιο των ΜΜΕ και το έτερο σχέδιο αναδιοργάνωσης της ΕΡΤ ΑΕ, ξεκινάει ο υπουργός  Ηλίας Μόσσιαλος, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού. 
 
Η εντολή δόθηκε στο πλαίσιο της καταγραφής των προτεραιοτήτων του κυβερνητικού έργου, ανά υπουργείο και με χρονοδιάγραμμα ως το τέλος Αυγούστου. Εντωμεταξύ, με συνοπτικές διαδικασίες αναμένεται να πλαισιωθεί με ή αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο ο Ηλίας Μόσιαλος.

Για τη θέση αυτή προκρίνεται ο 33χρονος βουλευτής Ημαθίας, Άγγελος Τόλκας, επιλογή τόσο του Μαξίμου, όσο και του υπουργού Επικρατείας. Ο κ. Τόλκας θα αναλάβει να συνδράμει στο αυξημένο έργο του Ηλία Μόσιαλου, ο οποίος ωστόσο θα κρατήσει υπό τη στενή εποπτεία του τόσο την ΕΡΤ, όσο και τα ιδιωτικά ΜΜΕ.

Αναφορικά με την τύχη της ΕΡΤ, είναι προφανές ότι η αλλαγή σκυτάλης θα οδηγήσει στην περαιτέρω σκλήρυνση του business plan που είχε προτείνει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης, σε συνεργασία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της δημόσιας τηλεόρασης, Λ.Ταγματάρχη.

Μάλιστα, λίγες ημέρες πριν από τον ανασχηματισμό ο Τ. Χυτήρης είχε παρουσιάσει το business plan για την ΕΡΤ στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ ορισμένοι υπουργοί ζητούσαν δραματική συρρίκνωσή της.

advertising.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: