Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

Τούρκοι σώζουν την «Απογευματινή» στην Πόλη

Ογδόντα έξη χρόνια στην υπηρεσία της Πόλης, του πολίτη, του πολιτισμού, συμπληρώνει η ελληνική ημερήσια εφημερίδα «Απογευματινή», της Κωνσταντινούπολης. Αυτό άλλωστε είναι και το σλόγκαν της ιστορικής ομογενειακής εφημερίδας, που παρ΄ όλες τις αντιξοότητες κατάφερε να επιζήσει όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να κλείσει ούτε μία ημέρα, παρά μόνο από τις 6 έως τις 21 Σεπτεμβρίου του 1955, λόγω των «Σεπτεμβριανών».
Επετειακό ήταν το σημερινό φύλλο για την ομογενειακή εφημερίδα Απογευματινή στην Κωνσταντινούπολη (ιδρύθηκε το 1925) και από το σημείο που τέθηκε ακόμη και θέμα κλεισίματος της εφημερίδας, με τελευταίο φύλλο το σημερινό, η εικόνα άρχισε να αλλάζει, με την εκστρατεία που έχουν ξεκινήσει τούρκοι πολίτες για τη διάσωσή της.
«Αγαπητοί φίλοι που γίνατε συνδρομητές δίχως να ξέρετε ελληνικά...: Αυτός
είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου κύριου άρθρου της εφημερίδας σήμερα. Γραμμένο, για πρώτη φορά στην ιστορία της Απογευματινής στην τουρκική γλώσσα, ευχαριστεί τους πολίτες για τη στήριξή τους. Προσθέσατε τις φωνές σας στην ιαχή μας. Αυτοί που δεν άκουσαν την αδύναμη φωνή μας, οπωσδήποτε θα δώσουν βάση στην ισχυρή φωνή σας.

Αυτό γράφει η εφημερίδα απευθυνόμενη στους Τούρκους πολίτες που γράφτηκαν συνδρομητές στην  Απογευματινή, δίχως να γνωρίζουν ελληνικά. Απλά για συμπαράσταση. Έτσι τα 87α γενέθλια της εφημερίδας εξελίχθηκαν σε ελπίδα.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: