Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

2 BINTEO: Εκρήξεις με 15 νεκρούς στην Κύπρο

ADR labels for dangerous goods, class 1 - Expl...Image via WikipediaΙσχυρές εκρήξεις που είχαν τον αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δεκαπέντε τουλάχιστον ανθρώπων σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» της Εθνικής Φρουράς στο Ζύγι, έξω από την Λεμεσό, στην Κύπρο.  

Αναμεσα στους νεκρούς είναι πέντε πυροσβέστες, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί  άλλοι 6 θάνατοι. Ο αριθμός μεγαλώνει από στιγμή σε στιγμή λόγω των εκατοντάδων τραυματισμένων. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους νεκρούς είναι και ο Διοικητής της Ναυτικής Βάσης.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν νεκροί και σοβαρά τραυματίες, χωρίς ωστόσο να δώσει ακριβή αριθμό των θυμάτων. Δεν υπάρχουν στρατιωτικοί από την Ελλάδα αναμεσα στους νεκρούς και τους τραυματίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αστυνομία, οι εκρήξεις οφείλονται σε φωτιά που πήραν 98 εμπορευματοκιβώτια πυρίτιδας. Στη βάση έχουν σπεύσει ασθενοφόρα. 



Ο χώρος έξω από τη Ναυτική Βάση θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο, καθώς είναι γεμάτος από σπασμένα κλαδιά, σωλήνες, σίδερα, γυαλιά από τζάμια αυτοκινήτων.Μια εκκλησία κατέρρευσε ενώ έχουν ισοπεδωθεί δεκάδες σπίτια στο διπλανό χωριό, Ζύγι.



Στο μεταξύ, βλάβες σημειώθηκαν στους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς της Μονής και του Βασιλικού, οι οποίοι τέθηκαν εκτός λειτουργίας. Οι βλάβες εκτιμάται ότι οφείλονται στις εκρήξεις, ενώ υπάρχει εκτεταμένη διακοπή στην ηλεκτροδότηση. 

Πολύ χαμηλή ορατότητα και έντονη μυρωδιά καμένου επικρατεί στον παλαιό αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού κοντά στο Βασιλικό και στο Μαρί. 


Η αστυνομία έχει κλείσει την έξοδο του παλαιού δρόμου Λευκωσίας-Λεμεσού που οδηγεί στο Μαρί και δεν επιτρέπει την είσοδο ούτε στους εργαζομένους στο Βασιλικό. Τα μόνα οχήματα που περνούν από το συγκεκριμένο σημείο είναι ασθενοφόρα. 


Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, λίγα λεπτά πριν τις 6 η ώρα το πρωί ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος, ενώ στον ουρανόυψώθηκε ένα τεράστιο μανιτάρι καπνού. 


Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: