Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Δράμα : Σύλληψη 37 χρονου για παιδική πορνογραφία

Child PornographyImage via WikipediaΜετά από στοχευμένες έρευνες , από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, εντοπίστηκαν ηλεκτρονικά ίχνη ,χρήστη, ο οποίος με εξειδικευμένο πρόγραμμα διακινούσε υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Η ανάλυση των ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων, έδειξε την ταυτότητα ενός 37χρονου Ελληνα, ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του, σχηματίστηκε δικογραφία για «Πορνογραφία Ανηλίκων».

Παρουσία εισαγγελέα,έγινε έρευνα στο σπίτι του 37 χρονου στην οικία στη Δράμα και βρέθηκε αποθηκευμένο σε σκληρό δίσκο, πλήθος αρχείων (άνω των 1500 φωτογραφιών) πορνογραφίας ανηλίκων.

Ο παιδεραστής είναι δίπλα μας.

Ο παιδεραστής είναι δίπλα μας. Είναι καθημερινός. Και ιδού ένα προφίλ, όπως το ‘χουν φτιάξει στην Αστυνομία· μη επιστημονικό αλλά ενδεικτικό. Εχει μέση - ανώτερη μόρφωση. Εχει δική του οικογένεια αλλά στις περισσότερες φορές μένει με τη μαμά του και ας είναι συν πλην πέντε από τα σαράντα. Εχει τουλάχιστον δύο τραπεζικούς λογαριασμούς και εισόδημα γύρω στα 1.500 ευρώ το μήνα. Συνήθως απολαμβάνει μια κάποια κοινωνική αναγνώριση ή τουλάχιστον θεωρείται καταξιωμένος στη δουλειά του από τους συναδέλφους του.

Από το 2004 και έπειτα, από τότε που το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής κάνει συστηματικούς και αδιάλειπτους ελέγχους ή συμμετέχει σε διεθνείς επιχειρήσεις, έχουν συλληφθεί περίπου 150 Ελληνες από διάφορες περιοχές της χώρες. Από αυτούς σχεδόν οι 50 έχουν καταδικαστεί και έχουν εκτίσει ή εκτίουν ποινές φυλάκισης.

Οι αριθμοί των συλληφθέντων για υποθέσεις ηλεκτρονικής διακίνησης αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα καθώς, σύμφωνα με τον καινούργιο νόμο, δεν είναι απαραίτητη η απόδειξη περί κερδοσκοπίας με βάση το υλικό, αλλά μόνο η ύπαρξή του ή ακόμα και τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη στον κόμβο που το διακινεί.




Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: