Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Μεσσηνία: Νέος σεισμός ταρακούνησε και σκόρπισε ανησυχία!

Ανησυχία προκαλεί στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας η συνεχής σεισμική δραστηριότητα των τελευτιων ημερών , στην οποία ήρθε να προστεθεί και ο σεισμός που έγινε πριν λίγο.

Με ένα μικρό σε ισχύ και ένταση σεισμό της τάξεως των 3,8 ρίχτερ σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτου ξημέρωσε για του κατοίκους της Μεσσηνίας.

Ο σεισμός που είχε και πάλι μικρό εστιακό βάθος τα 2 χιλιόμετρα σημειώθηκε 9 χιλιόμετρα από τον Μελιγαλά και 32 χιλιόμετρα ΒΔ της Καλαμάτας στις 8:22 σήμερα το πρωί της Τρίτης 23 Αυγούστου 

Ο σημερινός σεισμός έρχεται να προστεθεί σε ένα μπαράζ σεισμικής δραστηριότητας που παρατηρείται στην περιοχή όπως και ο χθεσινός που ήταν 4 ρίχτερ. 

Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής παρόλο που είναι συνηθισμένοι από τέτοιου μεγέθους σεισμούς προβληματίζονται από τις καθημερινές δονήσεις. Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν το φαινόμενο.

Άλλος ένα  σεισμός έγινε στις 11.50 της Δευτέρας 22 -8 και είχε εστιακό βάθος μόλις δύο χιλιομέτρων...

Σύμφωνα με το ευρωμεσογειακό ινστιτούτο ο σεισμός είχε ένταση 4 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται 2 χιλιόμετρα από τον Μελιγαλά, 22 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα και 118 χιλιόμετρα από την Πάτρα.

Από το Σάββατο 20 Αυγούστου μέχρι σήμερα έχουν γίνει πολλές σεισμικές δονήσεις. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η δόνηση  του Σαββάτου 20 Αυγούστου, λόγω του μικρού εστιακού βάθους έγινε ιδιαίτερα αισθητή, χωρίς για την ώρα να έχουν αναφερθεί πληροφορίες για τραυματισμούς και θύματα.

Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη της μετασεισμικής ακολουθιας...

Συγκεκριμένα, μέσα σε μόνο 1,5 ώρα -από τις 18.30 μέχρι και λίγο μετά τις 8-, έχουν σημειωθεί 4 σεισμοί μεγέθους από 2,5 έως 3 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ.

Η τελευταία σεισμική δόνηση αυτής της ακολουθίας σημειώθηκε στις 20.08 και είχε μέγεθος 2,8 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ. Το επίκεντρό της ήταν 14 χλμ νότια της Καλαμάτας και είχε εστιακό βάθος 10 χλμ.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι σεισμολόγοι χαρακτηρίζουν τη δραστηριότητα φυσιολογική.

Σεισμός μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 4:05 τα ξημερώματα της 14ης Αυγούστου στη Μεσσηνία, στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά. Ο σεισμός είχε επίκεντρο 172 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας.


Πέντε μικροί μετασεισμοί, από 2 έως 3 Ρίχτερ ακολούθησαν τη δόνηση των 4,5 Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα στην περιοχή της Οιχαλίας στη Μεσσηνία, σύμφωνα με τον σεισμολόγο Βασίλη Καραστάθη ο οποίος εξήγησε πως η περιοχή είναι ενεργοποιημένη και δίνει μικρούς σεισμούς.

Μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ ο κ. Καραστάθης τόνισε ότι κάθε νέος σεισμός αποτελεί ένα νέο δεδομένο, «θα το παρακολουθήσουμε», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: