Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

76χρονος της..."καλής κοινωνίας" πλάσαρε ναρκωτικά!

Ο 76χρονος καλοντυμένος Αθηναίος, που μένει σε μία από τις πιο ακριβές περιοχές της πρωτεύουσας με θέα τη Βουλή και συνελήφθη για διακίνηση ναρκωτικών χαπιών, είχε απασχολήσει και παλαιότερα τις αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στους κόλπους της καλής κοινωνίας η είδηση της σύλληψης του 76χρονου με το αριστοκρατικό παράστημα και το διαμέρισμα των πολλών τετραγωνικών στη συμβολή των οδών Οθωνος και Αμαλίας, αξίας 1.000.000 ευρώ, για διακίνηση ναρκωτικών χαπιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», οι αστυνομικοί της Δίωξης που περιπολούν στις πιάτσες των χρηστών ηρωίνης για να «ψαρεύουν» πληροφορίες, συχνά-πυκνά έβλεπαν τον ηλικιωμένο άνδρα να περπατά ανάμεσα στους νεαρούς και να συνομιλεί με αρκετούς από αυτούς, στην οδό Τοσίτσα, στη Σοφοκλέους, αλλά και στα Προπύλαια. Αρχικά δεν είχαν δώσει σημασία αφού δεν γνώριζαν το παρελθόν του και η προχωρημένη του ηλικία δεν άφηνε και πολλά περιθώρια για υποψίες. Η συχνή παρουσία του όμως στα στέκια των τοξικομανών τελικά πονήρεψε τους αστυνομικούς. Ετσι τον έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση. Οταν όμως διαπίστωσαν πού έμενε, συμπέραναν ότι πρόκειται για παλαιό Αθηναίο που απλώς κάνει τη βόλτα του και ίσως να είναι και λίγο ιδιόρρυθμος. Κανείς δεν φανταζόταν ότι ο καλοντυμένος γεράκος πουλάει ναρκωτικά χάπια σε τοξικομανείς.

Η παρουσία του αριστοκρατικού γεράκου στις πιάτσες των τοξικομανών γινόταν όλο και πιο συχνή, με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να αρχίσουν τις ερωτήσεις. Ετσι έμαθαν ότι ο 76χρονος βγάζει καλό μεροκάματο πουλώντας υπνωτικά και ναρκωτικά χάπια σε τοξικομανείς που δεν είχαν βρει τη δόση τους ή δεν είχαν όλα τα χρήματα για να αγοράσουν ηρωίνη. Το κόλπο του ηλικιωμένου ήταν απλό. Αγόραζε σε φθηνή τιμή τα χάπια από τοξικομανείς που είχαν εξασφαλίσει τη δόση τους και στη συνέχεια τα πουλούσε ακριβά όταν οι νέοι που έχουν πέσει στα δίχτυα της ηρωίνης δεν είχαν τη δυνατότητα να αγοράσουν τη σκόνη του θανάτου. Το μυστήριο λοιπόν είχε λυθεί. Οι αστυνομικοί έστησαν καρτέρι στον 76χρονο έξω από την πολυκατοικία στην οποία διαμένει και τη στιγμή που εμφανίστηκε στην έξοδο, τον συνέλαβαν και πραγματοποίησαν έρευνα στο πολυτελές του διαμέρισμα. Εκεί βρήκαν 270 ναρκωτικά και υπνωτικά χάπια, των οποίων βέβαια την ύπαρξη δεν μπορούσε να δικαιολογήσει. Αλλωστε η αγορά των συγκεκριμένων χαπιών γίνεται μόνο με ιατρική συνταγή και μάλιστα διαγραμμισμένη.

Ο ηλικιωμένος με το αριστοκρατικό παράστημα οδηγήθηκε στα γραφεία της Ασφάλειας και εκεί οι αστυνομικοί είδαν τον φάκελό του. Ο άντρας είχε απασχολήσει και κατά το παρελθόν τις διωκτικές αρχές για χρήση, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής σχημάτισαν εις βάρος του δικογραφία και χθες οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.


ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ/ΕΣΠΡΕΣΣΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: