Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Κόντρα Βενιζέλου- ΝΔ για τις εγγυήσεις

Απαντώντας στις αιτιάσεις της Ολλανδίας και της Αυστρίας για επιπλέον εγγυήσεις σχετικά με το ελληνικό πακέτο, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι η συμφωνία της Ελλάδας με τη Φινλανδία τελεί υπό την έγκριση όλων των υπολοίπων μελών της Ευρωζώνης.
Παράλληλα εξαπέλυσε επίθεση κατά της ΝΔ την οποία κατηγόρησε για ανευθυνότητα.
Διαβάστε τη δήλωσή του:
«Όπως είχα δηλώσει προχθές, το χρηματοοικονομικό σχήμα στο οποίο έχουμε καταλήξει στις συζητήσεις μας με τους Φινλανδούς τελεί υπό την έγκριση των υπολοίπων κρατών-μελών της Ευρωζώνης.
Η σχετική συζήτηση άρχισε σήμερα στο επίπεδο της τεχνικής ομάδας εργασίας και θα συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα στο επίπεδο των εκπροσώπων των Υπουργών (Euro Working Group). Στο μεταξύ, βρίσκομαι εδώ και μέρες σε επαφή με ομολόγους μου.
Η Ελλάδα ως κράτος-μέλος της Ευρωζώνης σέβεται απολύτως και εφαρμόζει τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 21ης Ιουλίου 2011.
Έχουμε δείξει την καλοπιστία και την ευελιξία μας, προκειμένου να βοηθήσουμε όχι μόνο στην εφαρμογή του νέου ελληνικού προγράμματος, αλλά και στην εκπομπή ενός καθαρού, θετικού μηνύματος, ως προς την ικανότητα και την ετοιμότητα της Ευρωζώνης να διαχειριστεί τη νέα φάση της κρίσης που δεν είναι μόνο ή κυρίως ελληνική.
Όσο διεξάγεται αυτή η δύσκολη και λεπτή διαπραγμάτευση, είναι τουλάχιστον επιπόλαιο και ανεύθυνο δυνάμεις της Αντιπολίτευσης να προτρέχουν, να κινδυνολογούν ή να επιχαίρουν γιατί υπάρχουν προβλήματα, λες και αυτό είναι καινούργιο ή απροσδόκητο.
Το να επενδύει κάποιος πολιτικά στην αρνητική εξέλιξη είναι όχι μόνο κατώτερο του επιπέδου εθνικής ευθύνης στο οποίο πρέπει να κινούμαστε, αλλά και πολιτικά αδιέξοδο.
Γιατί κανείς δεν πρόκειται να κερδίσει από μια αρνητική εξέλιξη που εις πείσμα όσων επενδύουν σε αυτή δεν θα υπάρξει, αρκεί εμείς να είμαστε σοβαροί και υπεύθυνοι ως Έθνος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: