Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Αντισυνταγματικό το νομοσχέδιο για την Παιδεία!

Από συνέντευξη με την Άννα Διαμαντοπούλου.Image via Wikipedia


Σοβαρό πρόβλημα για τη Διαμαντοπούλου δημιουργεί η έκθεση της επιστημονικής επιτροπής της Βουλής που αναρτήθηκε πριν από λίγο στο site του Ελληνικού Κοινοβουλίου και διαπιστώνει σοβαρά συνταγματικά κενά σε 11 περιπτώσεις του νομοσχεδίου.

Η έκθεση είχε ήδη περιέλθει σε γνώση της από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας γι΄ αυτό και διέρρευσε την Παρασκευή ότι σκέφτεται να κάνει κάποιες αλλαγές.

Αυτή τη στιγμή συνέρχεται η Σύνοδος των πρυτάνεων η οποία θα συζητήσει τις ραγδαίες εξελίξεις και θα αναλύσει διεξοδικά το κείμενο της επιστημονικής επιτροπής.

Το κορυφαίο συνδικαλσιτικό όργανο των πανεπιστημιακών δασκάλων , η ΠΟΣΔΕΠ, με σημερινή απόφαση καλεί Συλλόγους άμεσα σε ΓΣ μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου έτσι ώστε μετά και τις αποφάσεις των ΓΣ να συγκληθεί διευρυμένη Διοικούσα Επιτροπή το Σάββατο 3/9 για αποτίμηση της κατάστασης και αποφάσεις σχετικά με τους τρόπους αντίδρασης.


Η ΠΟΣΔΕΠ θεωρεί ότι «Το κείμενο αυτό απέχει σημαντικά σε κεντρικά του σημεία από τις θέσεις της Ομοσπονδίας, όπως αυτές διαμορφώθηκαν στο 10ο Συνέδριο και αναλύθηκαν μεταξύ των άλλων στις συνεδριάσεις του ΕΣΥΠ».


Η Ν.Δ. σχεδιάζει να τοποθετηθεί καθώς, όπως λένε, οι συνταγματικές εκτροπές που υπάρχουν στο νομοσχέδιο είναι εξόφθαλμες και δείχνουν την προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση θέλησε να περάσει ένα τέτοιο πλαίσιο αλλαγής στη λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και των ΤΕΙ.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: