Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Και οι τυφλοί θα "θαυμάζουν" το Σούνιο !

Με ένα φυλλάδιο που θα εκδοθεί και σε μορφή Braille οι τυφλοί θα έχουν τη δυνατότητα να "ανακαλύψουν" τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου.

Παράλληλα δίνεται δυνατότητα πρόσβασης για ΑμΕΑ από το επίπεδο αποβίβασης από το αυτοκίνητο, κατά μήκος του υπάρχοντος πλακόστρωτου προς το ιερό Ποσειδώνος και ως το σημείο, που το επιτρέπει η μορφολογία του εδάφους, ώστε να εξασφαλίζεται αμεσότερη θέαση προς το ναό και τα άλλα μνημεία ενώ, προβλέπεται η δημιουργία στάσης με ενημερωτική πινακίδα ειδικά για ΑμΕΑ

Με 1.650.000 ευρώ ενισχύεται το Σούνιο, ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της Αττικής.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, στόχος του υπουργείου είναι η ανάδειξη του Σουνίου, μιας και αποτελεί έναν από τους αρχαιολογικούς χώρους που προσελκύουν τον τουρισμό.

Χάρη στο πρόγραμμα με το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, προϋπολογισμού 1.650.000 ευρώ, τα μνημεία του θα προστατευθούν και θα αναδειχθούν, ενώ ιδιαίτερα μέτρα λαμβάνονται για την καλύτερη πρόσβαση και περιήγηση των επισκεπτών στο χώρο.

Συγκεκριμένα:

- Δημιουργούνται ελεγχόμενες διαδρομές για τους επισκέπτες (κύριες και δευτερεύουσες) και στάσεις για ενημέρωση και ανάπαυση.
- Τα μνημεία οριοθετούνται με κατάλληλες περιφράξεις ενώ τοποθετούνται ενημερωτικές πινακίδες.
- Φυλάκια θα τοποθετηθούν στο ιερό του Ποσειδώνος και στο ιερό της Αθηνάς ενώ θα γίνει νέα περίφραξη του ιερού της Αθηνάς Σουνιάδος.
- Σωστικές και αναστηλωτικές εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο αρχαίο τείχος, το οποίο αντιμετωπίζεται χρόνια προβλήματα και θα απομακρυνθεί μία παλιά αποθήκη, που είναι προσκτισμένη σ' αυτό.
- Όλα τα διάσπαρτα αρχιτεκτονικά μέλη θα καταγραφούν και θα διευθετηθούν.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος επισκέφθηκε την Κυριακή τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου για να παρακολουθήσει την εξέλιξη των εργασιών, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην έμφαση, που πρέπει να δοθεί πλέον στην Αττική για την προσέλκυση επισκεπτών.

«Η Αττική είναι ένας χώρος, τον οποίο ο κόσμος θέλει να επισκεφθεί. Και το Σούνιο και η Ακρόπολη είναι προορισμοί, τους οποίους πρέπει να αναδείξουμε πολύ περισσότερο», είπε ο κ. Γερουλάνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: