Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Νέα Ορεστιάδα: Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου με θιάσους απ΄όλη την Ελλάδα

Πλούσιο πρόγραμμα θεατρικών παραστάσεων από όλη την Ελλάδα περιλαμβάνει το 12ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας, που διοργανώνεται από την Κυριακή 28 Αυγούστου έως και την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου.

Οι ερασιτεχνικοί θίασοι φτάνουν στον Εβρο για να λάβουν μέρος σε ένα θεατρικό διαγωνισμό που στόχο έχει την ανάδειξη του ερασιτεχνικού θεάτρου και την προσπάθεια για συνεχή βελτίωση του καλλιτεχνικού αποτελέσματος συντελεστών που χωρίς οικονομικές απολαβές αφιερώνουν μεγάλο κομμάτι της ζωής τους στο θέατρο.

Το 12ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου τιμά τη δημοσιογράφο, συγγραφέα, μεταφράστρια, κριτικό τέχνης Ροζίτα Σώκου (φωτό) για το σύνολο της προσφορά της στις τέχνες και τα γράμματα. Επίσης, τιμώμενο πρόσωπο είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ Σωτήρης Χατζάκης, σε αναγνώριση της θεατρικής του πορείας αλλά και της προσπάθειάς του να παρουσιάσει θέατρο και στα πιο απομακρυσμένα μέρη της Βόρειας Ελλάδας μέσα από τη δουλειά του κλιμακίου του ΚΘΒΕ.

Η αυλαία θα ανοίξει την Κυριακή 28 Αυγούστου (21.00) με τη θεατρική παράσταση εκτός συναγωνισμού από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας «Διόνυσος» «Ο Ηλίας του 16ου» των Αλ. Σακελλάριου - Χρ. Γιαννακόπουλου. Θα ακολουθήσει το τιμητικό αφιέρωμα στον Σωτήρη Χατζάκη, το οποίο προλογίζουν ο ηθοποιός Ιεροκλής Μιχαηλίδης και η σκηνογράφος/ενδυματολόγος Ερση Δρίνη.

Ακολουθούν:

29 Αυγούστου: Εργαστήρι Δραματικής Τέχνης του Θεάτρου «Παράθλαση» (Θεσσαλονίκη) με την «Κραυγή», κωμωδία γραμμένη από συγγραφική ομάδα και τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

30 Αυγούστου: Δημοτικό Θέατρο Συκεών με την κωμωδία - διασκευή από λαϊκά αφηγήματα «Ο Λαγός και ο Μπάφος» του Τάσου Ράντζου.

31 Αυγούστου: Θεατρική Ομάδα Μυτιλήνης «Οι Αστεγοι» με το «Πείραμα» του Μάριο Τζιορντάνο, αληθινή ιστορία σε θεατρική διασκευή του Κλεομένη Τζαννέτου.

1 Σεπτεμβρίου: Θεατρική Ομάδα Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Δράμας με την κωμωδία «Εχθροί εξ αίματος» του Αρκά.

2 Σεπτεμβρίου: Θεατρικό Εργαστήρι Σπερχειάδας - Μακρακώμης με το «Σπίτι της Μπερνάρντα Αλμπα» του Λόρκα, σε μετάφραση Μαίρης Βιδάλη.

3 Σεπτεμβρίου: Καλλιτεχνικό Σωματείο «Οι Αθεράπευτοι» (Ιωάννινα) με το έργο «Ο Συνταγματάρχης Πουλί» του Χρίστο Μπόιτσεφ, σε μετάφραση Γιάννη Βαρβέρη.

4 Σεπτεμβρίου: Θεατρική παράσταση εκτός συναγωνισμού, «Κοινός Λόγος» της Ελλης Παπαδημητρίου από το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας. Στη συνέχεια θα γίνει το τιμητικό αφιέρωμα στη Ροζίτα Σώκου, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και η απονομή των βραβείων.

Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από τους ηθοποιούς Αντώνη Θεοδωρακόπουλο, Γιάννη Καρατζογιάννη, Ντίνα Κώνστα, Αιμιλία Υψηλάντη και τον κριτικό θεάτρου Σπύρο Παγιατάκη. Το Φεστιβάλ παρουσιάζει, όπως κάθε χρόνο, ο Αλέξης Κωστάλας.

Ολες οι εκδηλώσεις θα φιλοξενηθούν στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ορεστιάδας (σε περίπτωση κακοκαιρίας στο «Θέατρο Διόνυσος»). Την ευθύνη της διοργάνωσης έχει το Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Ορεστιάδας «Διόνυσος» σε συνεργασία με την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας και Θράκης, το δήμο Ορεστιάδας και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτιστικής Ανάπτυξης Ορεστιάδας.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: