Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Στάχτη ο μουσικός θησαυρός ανεξάρτητων δισκογραφικών εταιρειών στο Λονδίνο


Οι περισσότερες από τις ανεξάρτητες εταιρείες που συστεγάζονταν στην αποθήκη της Sony DADC, δεν φυλούσαν αποθέματα αλλού.Πολύ βαρύ είναι το πλήγμα για τις ανεξάρτητες δισκογραφικές εταιρείες που χρησιμοποιούσαν την αποθήκη της Sony DADC στο Ένφιλντ της Βρετανίας, καθώς η...
εμπρηστική επίθεση που δέχτηκε κατά τα επεισόδια του Λονδίνου έκαψε περίπου 25 εκατομμύρια CD και DVD την Δευτέρα το βράδυ.

Οι περισσότερες από τις 165 ανεξάρτητες εταιρείες, μεταξύ των οποίων η Rough Trade, η Beggars Banquet και η Ninja Tune, που συστεγάζονταν στην αποθήκη 20.000 τ.μ. της Sony DADC, δεν φυλούσαν αποθέματα αλλού με αποτέλεσμα να απειλείται σοβαρά η βιωσιμότητά τους.

Η Ένωση Ανεξάρτητων Μουσικών Παραγωγών κάνει έκκληση στους θαυμαστές και στους μουσικόφιλους να υποστηρίξουν τις πληγείσες εταιρείες αγοράζοντας τις ηλεκτρονικές εκδόσεις των μουσικών άλμπουμ.

Αυτή η κίνηση θα δώσει ελπίδα στις ανεξάρτητες δισκογραφικές, μιας και οι έμποροι έχουν αποθέματα μόνο παλιότερων άλμπουμ και όχι των καινούριων κυκλοφοριών τους. Μέσα από τις πωλήσεις αυτές θα δοθούν οι πόροι για την παραγωγή εκ νέου των δίσκων.

Μεγαλύτερες εταιρείες, όπως η Beggars Group με την XL (δισκογραφική της διάσημης Βρετανίδας καλλιτέχνιδας Adele) είχαν αποθέματα και σε άλλες αποθήκες, τα οποία θα διανεμηθούν άμεσα στους πωλητές μέχρι την Πέμπτη.

Για τις εταιρίες όμως που δεν έχουν άλλο μέσο επιβίωσης από διάθεση των αποθεμάτων τους σε CD, άρα και των πωλήσεων, κίνηση βοήθειας ετοιμάζει η PRS for Music, το συλλογικό όργανο της βρετανικής μουσικής βιομηχανίας και η Aim με την προσπάθεια χορήγησης υποστηρικτικών δανείων.

Όλα τα αποθέματα της αποθήκης που έγινε στάχτη είχαν ασφαλιστεί, όμως η απόδοση των αποζημιώσεων θα αργήσει αρκετά.

Η εταιρία Pias δήλωσε πως «πολλοί ταλαντούχοι, παθιασμένοι και δουλευταράδες εργαζόμενοι στην μουσική βιομηχανία, καλλιτέχνες και μικρές ή μεγαλύτερες δισκογραφικές βρίσκονται σε κίνδυνο», ενώ η αστυνομία έχει συλλάβει τρεις εφήβους, ύποπτους για την εμπρηστική επίθεση.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: