Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Βάσεις: Παράταση αγωνίας μέχρι τη Δευτέρα για τους υποψήφιους

Από συνέντευξη με την Άννα Διαμαντοπούλου.Image via WikipediaΠαρατείνεται για λίγες ακόμη ημέρες το καρδιοχτύπι των υποψηφίων για εισαγωγή στα ΑΕΙ και ΤΕΙ φέτος, καθώς οι βάσεις θα δοθούν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα 29 Αυγούστου.

Αυτό ανακοίνωσε χθες η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το σύνολο της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου εν όψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Μία μέρα νωρίτερα ο γενικός γραμματέας Βασίλης Κουλαϊδής είχε δηλώσει ότι οι βάσεις θα ανακοινώνονταν έως τις 25 Αυγούστου, τελικά όμως χρειάστηκε να δοθούν άλλες τέσσερις ημέρες στις υπηρεσίες του υπουργείου για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία. Η κ. Διαμαντοπούλου απέδωσε την καθυστέρηση στο γεγονός ότι τα αγωνίσματα για τις σχολές των σωμάτων ασφαλείας πραγματοποιήθηκαν δέκα ημέρες μετά τον αρχικό προγραμματισμό, καθώς δεν είχε καθοριστεί από τα αρμόδια υπουργεία ο ακριβής αριθμός των εισακτέων.

Μπορεί η αγωνία των υποψηφίων να τελειώνει στις 29 Αυγούστου, αλλά εκείνη του υπουργείου Παιδείας θα παραταθεί τουλάχιστον έως τις 12 Σεπτεμβρίου που ανοίγουν τα σχολεία. Η κ. Διαμαντοπούλου παραδέχθηκε ότι η νέα χρονιά ξεκινά με «τεράστιες δυσκολίες», αλλά δήλωσε αισιόδοξη τονίζοντας ότι «θα τα καταφέρουμε να ανοίξουν τα σχολεία με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, έστω και αν έχουμε τους ελάχιστους δυνατούς πόρους».

Το μεγαλύτερο αγκάθι είναι η αναμενόμενη έλλειψη διδακτικού προσωπικού, αφού θα προσληφθούν μόλις 600 εκπαιδευτικοί, ενώ οι συνταξιοδοτήσεις φτάνουν τις 6.000. Πάντως, η υπουργός υπενθύμισε ότι περίπου 6.000 εκπαιδευτικοί που ήταν αποσπασμένοι έχουν ήδη επιστρέψει στα σχολεία, και προανήγγειλε ελέγχους για να εξακριβωθεί ότι κάθε εκπαιδευτικός εργάζεται με πλήρες ωράριο. Τέλος, η κ. Διαμαντοπούλου διαβεβαίωσε ότι στις 12 Σεπτεμβρίου θα έχουν παραδοθεί όλα τα βασικά βιβλία.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: