Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 20 Αυγούστου 2011

Τούρκος κάνει τριδιάστατο τον ... Καραγκιόζη!

Ο Καραγκιόζης και ο Χατζηαβάτης, οι δυο δημοφιλέστεροι ήρωες του Θεάτρου Σκιών, με ρίζες στην ανατολίτικη παράδοση, θα περάσουν από τον κόσμο των σκιών σε αυτόν του τρισδιάστατου σινεμά και των κινουμένων σχεδίων, σύμφωνα με τα σχέδια ενός Τούρκου σκηνοθέτη.

Η ταινία, με τίτλο «Η Επιστροφή του Καραγκιόζη και του Χατζηαβάτη» (Karagoz ve Hacivat Yeniden), θα σκηνοθετηθεί από τον Σινάν Χαλίκ, με τη βοήθεια του καραγκιοζοπαίχτη Μισιρλί Αχμέτ.

Οι δυο ήρωες θα έχουν στην ταινία τη μορφή καρτούν, αλλά η δράση τους θα τοποθετηθεί στον πραγματικό κόσμο, κι όχι σε ένα φανταστικό σύμπαν. Σύμφωνα με το σενάριο, οι δυο φίλοι θα περιπλανηθούν στην Προύσα, θα εργαστούν σε ένα τζαμί προκειμένου να βγάλουν κάποια χρήματα αλλά θα αναγκαστούν να φύγουν εσπευσμένα από την πόλη, μετά από έναν καβγά που έχουν με τον προϊστάμενο τους.

Κατόπιν, ο Καραγκιόζης και ο Χατζηαβάτης επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη, όπου μπλέκονται σε διάφορες αστείες περιπέτειες με κατοίκους της πόλης, μέχρι το ξεκαρδιστικό φινάλε της τρισδιάστατης ταινίας.

«Η αφορμή για την ταινία υπήρξε η επίσκεψη μου στο σχολείο της κόρης μου, όπου ανέβασαν μια παράσταση θεάτρου σκιών», τονίζει ο κ. Χαλίκ, προσθέτοντας πως «παρατήρησα πως τα παιδιά δεν διασκέδαζαν καθόλου με το θέαμα που έβλεπαν, οπότε σκέφτηκα πως θα έπρεπε κάποιος να κάνει τους δυο αυτούς δημοφιλείς ήρωες λίγο πιο σύγχρονους για τη νέα γενιά παιδιών».

Η ταινία, που θα βγει στις τούρκικες αίθουσες σε λίγο καιρό, χρειάστηκε έξι μήνες προετοιμασίας, αλλά μόλις μια εβδομάδα γυρισμάτων και για την ολοκλήρωσή της εργάστηκε μια ομάδα 28 ανθρώπων.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια: