Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

«Τρέχουν και δεν... φτάνουν» για τις μονάδες του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη


Μέχρι τη μια Σεπτεμβρίου όπως έχει προγραμματιστεί, θα πρέπει να είναι έτοιμες οι οχτώ νέες μονάδες του ΟΚΑΝΑ που θα εγκατασταθούν σε αντίστοιχα νοσοκομεία της πόλης της Θεσσαλονίκης και για το σκοπό αυτό οι διοικήσεις τους επισπέουν τις διαδικασίες.
Ο λόγος για τα νοσοκομεία Άγιος Παύλος, Άγιος Δημήτριος, Ιπποκράτειο, Ειδικών Παθήσεων και Παπαγεωργίου που πληρούν τις κτιριακές υποδομές αλλά και το Θεαγένειο και Γ. Γεννηματάς, όπου οι μονάδες θα φιλοξενηθούν σε προκάτ κατασκευές ενώ προγραμματισμός υπάρχει και για το 424 ΓΣΝ-Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί πως στη πόλη ήδη λειτουργούν στα νοσοκομεία Παπανικολάου και ΑΧΕΠΑ όπως επίσης και στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο αντίστοιχες θεραπευτικές μονάδες υποκατάστασης.

Τα συγκεκριμένα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ παρέχουν ολοκληρωμένη θεραπεία σε άτομα εξαρτημένα από τα οπιοειδή, η οποία περιλαμβάνει την αποκατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας των εξαρτημένων ατόμων αλλά και την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Αυτό που διαφοροποιεί τα προγράμματα αυτά από τα υπόλοιπα θεραπευτικά προγράμματα, είναι η χορήγηση οπιοειδών ουσιών, όπως η μεθαδόνη και η βουπρενορφίνη.
spnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: