Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Αγωγή κατά Χριστόφια για την τραγωδία στο Μαρί

Αστική αγωγή εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας για την τραγωδία στη ναυτική βάση της Εθνικής Φρουράς στο Μαρί, κατέθεσαν η σύζυγος και τα δυο παιδιά του επικελευστή Μιχάλη Ηρακλέους.

Η αγωγή κατατέθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο με κλίμακα εξόδων τα 2 εκατ. ευρώ και άνω. Πρόκειται για την πρώτη αστική αγωγή, που καταχωρείται στο Δικαστήριο σε σχέση με τη φονική έκρηξη.

Όπως αναφέρεται στην αγωγή, ο Μιχάλης Ηρακλέους σκοτώθηκε στην έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, στις 11 Ιουλίου 2011, «ως αποτέλεσμα της εγκληματικής αμέλειας του Προέδρου της (Κυπριακής) Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και άλλων φορέων της κρατικής εξουσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Η οικογένεια Ηρακλέους με την αγωγή της, αξιώνει γενικές και ειδικές αποζημιώσεις για το θάνατο του Μιχάλη Ηρακλέους, που προκλήθηκε κατά παράβαση του δικαιώματος σεβασμού της ανθρώπινης ζωής του ως και της οικογενειακής και ιδιωτικής ζωής των εναγόντων και σαν αποτέλεσμα εγκληματικής αμέλειας και που αποστέρησε τους ενάγοντες για πάντα από το λατρευτό πατέρα / σύζυγο τους και τους προκάλεσε σοκ, ψυχική οδύνη και οικονομικές ζημιές. Επιπλέον, τιμωρητικές αποζημιώσεις, λόγω της εγκληματικής και απάνθρωπης συμπεριφοράς των υπευθύνων έναντι των θυμάτων της έκρηξης και των εναγόντων, οποιαδήποτε άλλη παρεμπίπτουσα ή και δίκαιη θεραπεία ήθελε κρίνει πρέπουσα το Δικαστήριο, νόμιμο τόκο προς 8% από την ημερομηνία των πιο πάνω παραβιάσεων σε σχέση με τους ενάγοντες αλλά και τα έξοδα πλέον του ΦΠΑ.

Ο δικηγόρος της οικογένειας και πρώην δικαστής στο ΕΔΑΔ Λουκής Λουκαΐδης, πριν από την καταχώρηση της αγωγής, απέστειλε στο Γενικό Εισαγγελέα Πέτρο Κληρίδη σχετική γνωστοποίηση βάσει του άρθρου 67 των Περί Αστικών Αδικημάτων Νόμου, καθώς, τα γεγονότα επί των οποίων στηρίζονται τα εν λόγω αστικά αδικήματα συνιστούν, σύμφωνα με τον κ. Λουκαΐδη, το κακούργημα της ανθρωποκτονίας - αδίκημα το οποίο, με βάση τον Ποινικό Κώδικα, τιμωρείται μέχρι και με ισόβια κάθειρξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: