Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Νέα έφοδος αστυνομικών στα Ζωνιανά με ένα τραυματία...

Ένα αστυνομικός τραυματίστηκε, ένας δέχθηκε χαστούκι και μία χασισοφυτεία επιμελώς ξεριζώθηκε από τους ίδιους τους καλλιεργητές της. Όλα αυτά δεν αφορούν σκηνές από αστυνομική ταινία αλλά από μία αληθινή αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό χασισοφυτείας που πραγματοποιήθηκε στα Ζωνιανά Μυλοποτάμου στο Ρέθυμνο μετά και από πληροφορίες που έφτασαν στην αστυνομική διεύθυνση.

Η επιχείρηση που οργανώθηκε από το τμήμα δίωξης ναρκωτικών σε συνεργασία με τα ΤΑΕ Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου ήταν μεγάλη, με τη συμμετοχή άνω των 50 αστυνομικών.

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Παρασκευής όταν αστυνομικοί εντόπισαν μία χασισοφυτεία. Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, αποφασίστηκε να μη γίνει επέμβαση λόγω του προχωρημένου της ώρας αλλά και για το ότι μέσα στο χωριό από όπου θα έπρεπε να περάσουν οι αστυνομικές δυνάμεις γινόταν ένας γάμος.

Νωρίς το πρωί του Σαββάτου, οι δυνάμεις έφτασαν στο δημοτικό διαμέρισμα των Ζωνιανών και εντόπισαν δύο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, 100 τ.μ. περίπου, όπου όμως βρήκαν εκριζωμένα, κατεστραμμένα και καμένα δενδρύλλια κάνναβης, προφανώς από τους ίδιους του καλλιεργητές.
Σε γενικευμένη έρευνα που πραγματοποιήθηκε περιφερειακά του σημείου και σε απόσταση ενός χιλιομέτρου οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο, γεγονός που προκάλεσε ένταση μεταξύ των κατοίκων της περιοχής και των αστυνομικών.

Ένα αγροτικό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 33χρονος Ρεθυμνιώτης και ακόμα δύο άτομα, προσπάθησε να σπάσει το μπλόκο και να διαφύγει με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά ένας αστυνομικός και να προκληθούν υλικές ζημιές σε ένα υπηρεσιακό όχημα των ΤΑΕ.

Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ και παρά τις βολές που έριξαν για να ακινητοποιήσουν το όχημα, οι τρεις άγνωστοι τελικά διέφυγαν και αναζητούνται.

Αν και τα δύο γεγονότα, αυτό της χασισοφυτείας και της αντίδρασης του οδηγού δε συσχετίζονται από πλευράς της Αστυνομικής Διεύθυνσης εξετάζονται τα στοιχεία των προσώπων που βρισκόντουσαν μέσα στο όχημα και για τα οποία σχηματίστηκε δικογραφία. Μάλιστα ένας αστυνομικός αντιλήφθηκε πως μέσα στο αγροτικό αυτοκίνητο υπήρχε πιστόλι.

Η ιστορία όμως δε σταματάει εδώ… λίγα μέτρα πιο πέρα από το μπλόκο και κατά τη διάρκεια της προσπάθειας να σταματήσουν οι αστυνομικοί το όχημα για να μη διαφύγει, έγινε άλλο περιστατικό μεταξύ ενός αξιωματικού και ενός υπαξιωματικού το οποίο προβληματίζει τις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ.
Πιο συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο αστυνομικός διευθυντής που βρισκόταν επί τόπου, χειροδίκησε κατά ενός υπαστυνόμου που συμμετείχε στην επιχείρηση, καθότι όπως αναφέρθηκε, αδυνατούσε να κατανοήσει και να εκτελέσει τις εντολές του.

Για το επεισόδιο διατάχθηκε ΕΔΕ ενώ για τα επεισόδια μεταξύ κατοίκων και αστυνομικών η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης έβγαλε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία: "καταδικάζει την απροκάλυπτη χρήση βίας (πέτρες κατά αστυνομικών) κατά αστυνομικών υπαλλήλων από μερίδα πολιτών των Ζωνιανών με σκοπό την αποφυγή σύλληψης παραβατικών στοιχείων και συγκεκριμένα ενός πολίτη, ο οποίος είχε παράνομα στην κατοχή του πολεμικό όπλο. Επειδή η προανάκριση είναι σε εξέλιξη και από ό,τι γνωρίζουμε ήδη διατάχθηκε ΕΔΕ, η Ένωση Ειδικών Φρουρών Κρήτης αναμένει τα αποτελέσματα της και αναλόγως, αν χρειαστεί, θα κινηθεί".

Δεν υπάρχουν σχόλια: