Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Παρασκευή 12 Αυγούστου 2011

Φορτηγάκι με φωτογραφίες υπόπτων κινείται στο Μπέρμιγχαμ

Η αστυνομία του Μπέρμιγχαμ βρήκε ένα νέο τρόπο για να εντοπίσει τους ταραξίες των τελευταίων ημερών: προβάλλει τις φωτογραφίες τους σε μια γιγαντοοθόνη εγκατεστημένη πάνω σε ένα φορτηγάκι που οργώνει τους δρόμους της πόλης αυτής της κεντρικής Αγγλίας.

Από χθες, Πέμπτη, μια πενηνταριά φωτογραφίες υπόπτων, τραβηγμένες από κάμερες επιτήρησης, εκτίθενται μ' αυτό τον τρόπο στους κατοίκους της πόλης από τις 7 το πρωί ως τις 7 το βράδυ και η επιχείρηση αυτή θα διαρκέσει ως αύριο Σάββατο.

Το φορτηγάκι θα σταματάει σε όλα τα κύρια σημεία του Μπέρμιγχαμ, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Βρετανίας.

«Είναι η πρώτη φορά που αυτό το σύστημα με το φορτηγάκι χρησιμοποιείται για να δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες υπόπτων που καταζητούνται από την αστυνομία», υπογραμμίζει ο επιθεωρητής Μαρκ Ράστον στον ιστότοπο της τοπικής αστυνομίας, ο οποίος διευκρινίζει πως χρησιμοποιούνται για την επιχείρηση αυτή «οι τελευταίες τεχνολογίες».

«Και είχαμε ήδη μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό», με περισσότερα από 500 τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα, προσθέτει.

Φωτογραφίες που συγκέντρωσε η αστυνομία χάρη στις κάμερες επιτήρησης έχουν ήδη δημοσιευτεί από τα μέσα ενημέρωσης και από τον ιστότοπο της αστυνομίας στο Ίντερνετ, όμως «είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να φέρουμε τους υπόπτους ενώπιον της δικαιοσύνης», συνεχίζει ο επιθεωρητής.

Περισσότεροι από 1.500 άνθρωποι έχουν ήδη συλληφθεί μετά τις ταραχές που σημειώθηκαν επί τέσσερις ημέρες στη χώρα και τα δικαστήρια εργάζονται αδιάκοπα για να αντιμετωπίσουν αυτό το φόρτο.

Την Τετάρτη, ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, απέρριψε τις «ψευτοανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα» που έχουν διατυπωθεί σχετικά με τη δημοσιοποίηση φωτογραφιών προσώπων ύποπτων για λεηλασίες.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: