Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος με εκδηλώσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους


MoonImage by Paul Garland via FlickrΣτο ωραιότερο φεγγάρι του χρόνου, την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο το Σάββατο το βράδυ, το κοινό θα βρει κλειστή την Ακρόπολη, για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια που το ΥΠΠΟΤ διοργανώνει εκδηλώσεις σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους, αυτή τη βραδιά. Κλειστό επίσης θα βρει και τον αρχαιολογικό χώρο στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο. Χωρίς τους δυο εμβληματικούς αρχαιολογικούς της χώρους θα γιορταστεί φέτος η πανσέληνος αφού και στους δυο πραγματοποιούνται έργα αναστήλωσης και κρίθηκε αναγκαία από την Α' Εφορεία Αρχαιοτήτων η αυξημένη προστασία τους και η ασφάλεια του κοινού.

Ωστόσο, την πανσέληνο του Σαββάτου 13 Αυγούστου θα παραμείνουν ανοιχτοί 75 αρχαιολογικοί χώροι και Μουσεία με δωρεάν είσοδο για το κοινό, ενώ το Μουσείο της Ακρόπολης θα γιορτάσει το γεμάτο φεγγάρι με διευρυμένο ωράριο λειτουργίας, που αρχίζει στις 8 το πρωί και θα διαρκέσει έως τα μεσάνυχτα. Από τις 9 το βράδυ μάλιστα οι αρχαιολόγοι-φροντιστές του μουσείου θα πραγματοποιούν στην αίθουσα του Παρθενώνα θεματικές παρουσιάσεις με θέμα τη Σελήνη στη ζωή των αρχαίων. Πληροφορίες για το πρόγραμμα των παρουσιάσεων θα παρέχονται στο Γραφείο Πληροφοριών του Μουσείου την ίδια ημέρα και στην ιστοσελίδα www.theacropolismuseum.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: