Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Αυστραλία: Η υπουργός Οικονομικών... θα γίνει μπαμπάς!

Η αυστραλιανή ομοσπονδιακή γερουσία συζητά το ενδεχόμενο νομιμοποίησης των γάμων των ομοφυλόφιλων μετά από πρόταση του κόμματος των Πράσινων.

Οι Πράσινοι υποστηρίζουν ότι η πλειοψηφία της κοινής γνώμης είναι, πλέον, υπέρ της νομιμοποίησης των γάμων των γκέι και καλούν τους γερουσιαστές και βουλευτές όλων των παρατάξεων «να εναρμονιστούν με την σημερινή εποχή».

Την ίδια στιγμή με επιστολή τους εκπρόσωποι διαφόρων δογμάτων καλούν τη βουλή να μην προβεί σε νομιμοποίηση τέτοιων γάμων.
Η επιστολή δεν υπογράφεται από την Ελληνορθόδοξη Ιερά Αρχιεπισκοπή της Αυστραλίας.

Εκπρόσωπός της δήλωσε σχετικά ότι: «Δεν την υπογράψαμε, γιατί δεν μας ζητήθηκε. Ως εκκλησία αγαπάμε τον άνθρωπο, όλους τους ανθρώπους αλλά δεν μπορούμε να ευλογήσουμε τους γάμους των ομοφυλόφιλων».

Την ίδια στιγμή η Αυστραλή υπουργός Οικονομικών Πένι Γουόγκ (φωτό), ανακοίνωσε ότι θα γίνει… μπαμπάς. Η σύντροφός της Σόφι Αλουΐσε περιμένει παιδί.

Η πρωθυπουργός, Τζούλια Γκίλαρντ, (που προσωπικά έχει ταχθεί κατά των γκέι γάμων) έσπευσε να δηλώσει ενθουσιασμένη με τα ευχάριστα νέα, επιμένοντας δε, ότι η υπουργός πρέπει, οπωσδήποτε, να πάρει άδεια μετά τη γέννηση του μωρού.

Ως η πρώτη ομοσπονδιακή υπουργός που δηλώνει φανερά ότι είναι ομοφυλόφιλη, η Πένι
 Γουόγκ επιθυμεί, λέει, να διαχωρίσει την προσωπική της ζωή από την πολιτική: «Έχεις ένα παιδί γιατί σ’ ενδιαφέρει να έχεις οικογένεια. Δεν το κάνεις για να το εκμεταλλευτείς πολιτικά. Έτσι δεν είναι;».
Η κ. Γουόγκ, ηλικίας 42 ετών και η σύντροφός της 35, περιμένουν το μωρό τα Χριστούγεννα. Η εγκυμοσύνη επιτεύχθηκε, φυσικά, δια της μεθόδου της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

H υπουργός λέει ότι δεν γνωρίζει το γένος του παιδιού, δεδομένου ότι η σύντροφός της επιθυμούσε να είναι έκπληξη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η επικείμενη γέννηση του μωρού θα συμβεί την ίδια χρονική στιγμή που ο γάμος των ομοφυλόφιλων θα αποτελεί ένα από τα κύρια θέματα στην ατζέντα του Εθνικού Συνεδρίου του Εργατικού Κόμματος τον ερχόμενο Δεκέμβρη.
agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: