Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

Η ΣΥΝΕΧΗΣ και ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ έχει ΝΕΟ όνομα: Presscopy

To mediacopy σας ευχαριστεί για την προτίμησή σας. Για καλύτερη και ΑΜΕΣΗ ενημέρωση δημιουργήσαμε το Presscopy με ΟΛΑ τα τελευταία ΝΕΑ και ΡΕΠΟΡΤΑΖ. Στο mediacopy θα διαβάζετε ΜΟΝΟ τις περιλήψεις των θεμάτων του Presscopy .

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Ανακαλεί την παραίτηση του ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Σιμόπουλος;

Κλειστό το κινητό του έχει από χθες το απόγευμα ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Σίμος Σιμόπουλος μετά την υποβολή της παραίτησης του για λόγους κάθετης διαφωνίας με το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου.

Μιλά με όποιους επιλέγει εκείνος και σύμφωνα με πληροφορίες του Kentrinews λέει ότι είναι πολύ πιθανόν την Δευτέρα να ανακαλέσει την παραίτησή του αν η επιστημονική κοινότητα του Πολυτεχνείου υιοθετήσει πλήρως τις θέσεις του για την κάθετη έμπρακτη αντίδραση στις αλλαγές στην Παιδεία.

Ήδη η πρυτανεία αποφάσισε την αναστολή της Εξεταστικής ενώ δήλωσε ότι θα διαφυλάξει το άσυλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο Σίμος Σιμόπουλος δέχθηκε αρκετές πιέσεις σε διάφορους τομείς, ενώ σήμερα και αύριο ενδέχεται οι πρόεδροι των Σχολών να του ζητήσουν να ανακαλέσει.

Σημειώνεται ότι από την 1η Σεπτεμβρίου που ο νέος νόμος θα τεθεί σε ισχύ θα "φύγει" και επίσημα.

Την ίδια στιγμή η Σύγκλητος του Πολυτεχνείου Κρήτης έλαβε απόφαση να κινηθεί προς πάσα νομική κατεύθυνση κατά του νέου νόμου για την παιδεία. Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης, αναφέρεται ότι η Σύγκλητος, μετά την ενημέρωση από τον πρύτανη για την έκτακτη σύνοδο των πρυτάνεων, που συνεκλήθη για να εκφράσει τις απόψεις της για το προσχέδιο του νέου νόμου για τα πανεπιστήμια, κατόπιν ευρείας διαλογικής συζήτησης αποφασίζει ότι θα κινηθεί προς κάθε νόμιμη κατεύθυνση κατά του νέου νόμου για την παιδεία και θα στηρίξει ενέργειες της πανεπιστημιακής κοινότητας, που θα κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης η Σύγκλητος αποφάσισε τα μαθήματα της τρέχουσας εξεταστικής περιόδου που δεν εξετάστηκαν την προηγούμενη Τετάρτη 24/8/2011 λόγω κατάληψης του Ιδρύματος από τους φοιτητές ενόψει ψήφισης του νέου νόμου για την παιδεία, όπως και αυτά που δεν θα εξετασθούν την προσεχή Δευτέρα 29/8/2011, κατά τη διάρκεια της γ.σ. του Ενιαίου Συλλόγου των φοιτητών που έχει ήδη εξαγγελθεί, θα αναπληρωθούν μετά από συνεννόηση με τους διδάσκοντες και το αρμόδιο Τμήμα της Διεύθυνσης Ακαδημαϊκών Θεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: